OVO JE JEDINA ISTINA O POREKLU SVETISLAVA GONCIĆA! Čućete sad i ko zna kad, ŠOK JE (FOTO)
Foto: Dragana Udovičić

OTKRIVAMO

OVO JE JEDINA ISTINA O POREKLU SVETISLAVA GONCIĆA! Čućete sad i ko zna kad, ŠOK JE (FOTO)

Glumio je u više filmova i serija, a najveću popularnost stekao u seriji Selo gori, a baba se češlja, gde tumači lik Džame

Objavljeno:

Svetislav "Bule" Goncić je srpski glumac.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Minje Dedića 1982. godine. Stalni član pozorišta Atelje 212 je od 1983. godine. Bio je predsednik Saveza dramskih umetnika Srbije od 1996. do 1998. godine, a direktor Pozorišta na Terazijama od 1998. do 2000. godine. Autor je više dokumentarnih filmova („Strategija iluzije“ iz 2005, „Trajanje“ iz 2006). Bio je voditelj dečjeg kviza „Kroz vrata znanja do putovanja“.

Glumio je u više filmova i serija, a najveću popularnost stekao u seriji Selo gori, a baba se češlja, gde tumači lik Džame.

Svetislav Bule Goncić
foto: Dragana Udovičić

Aktivno je učestvovao u političkim kampanjama Srpske napredne stranke. Imenovan je 13. oktobra 2021. za vršioca dužnosti upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu.

Za svoj rad dobio je nagradu Grand Prix Filmskog Festivala u Nišu 1982. godine i nagradu „Ćuran“ na Danima komedije u Jagodini za ulogu Dafne u predstavi „Neki to vole vruće“, 1991.

Ne znaju svi da je rođen u Kladovu, 5. maja 1960. godine,

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.