KAO OD MAJKE ROĐENI! Bata i Vitomira bi ovu SLIKU SPALILI DA MOGU, svi gledaju U NJEN DRUGO DEO (FOTO)
Film ''U raljama života'', Foto: Printscreen/Twitter

opa!

KAO OD MAJKE ROĐENI! Bata i Vitomira bi ovu SLIKU SPALILI DA MOGU, svi gledaju U NJEN DRUGO DEO (FOTO)

Jedna od njegovih uloga koja je privukla posebnu pažnju u posljednje vreme, jeste uloga Trokrilnog u filmu ''U raljama života''.

Objavljeno: 11:57h

Velimir Bata Živojinović važio je i važi za velikana srpskog glumišta i legendu stare Jugoslavije. Iako je imao vanserijsku profesionalnu karijeru, bio je veoma posvećen svojoj porodici i supruzi Luli.

1 / 5 Foto: Printscreen/ Instagram/ batazivojinovic

Na filmskom platnu je debitovao 1955. godine u filmu Pesma sa Kumbare. Glumio je u oko 350 filmova, među kojima je i 17 vesterna snimljenih u Nemačkoj za koje se gotovo i ne zna. Snimao je filmove u kojima je igrao glavne uloge na prostorima svih bivših jugoslovenskih republika. Jedan je od rodonačelnika tzv. crnog talasa u jugoslovenskom filmu, nastalog početkom šezdesetih, u kojima je kontinuirano nastupao sve do kasnih sedamdesetih godina 20. veka. Paralelno s njima, igrao je i u tzv. partizanskim filmovima u kojima se proslavio takođe tokom ’60-ih i ’70-ih, a jedan od njih — Valter brani Sarajevo — doneo mu je veliku popularnost u Kini.

Osim glume, uporedno se bavio i politikom. Od početka devedesetih godina 20. veka bio je poslanik Socijalističke partije Srbije u nekoliko mandata, a 2002. godine bio je kandidat SPS-a na neuspelim predsedničkim izborima u Srbiji. Smatra se jugoslovenskim i srpskim glumcem sa najviše uloga.

Jedna od njegovih uloga koja je privukla posebnu pažnju u posljednje vreme, jeste uloga Trokrilnog u filmu ''U raljama života''.

U filmu je Dunja režiser televizijske serije „Štefica Cvek u raljama života“. Glavna junakinja serije je službenica željna ljubavi. Njihove priče se paralelno odvijaju i uprkos različitim društvenim sredinama u kojima žive postaju sve sličnije. Zatim se i u njihovim životima pojavljuju dugo očekivani muškarci puni obećanja.

U toku snimanja nastala je ova fotografija na kojoj je Bata Živojinović gotovo potpuno obnažen, odnosno samo u donjem vešu. Pored njega stoji koleginica Vitomira Lončar, koja je u filmu igrala Šteficu Cvek.

Velimir Bata Živojinović
foto: Printscreen/Twitter

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.