OVAKO DANAS IZGLEDA DEČAK IZ FILMA "OTAC NA SLUŽBENOM PUTU": Veći šok od ovog NE POSTOJI (FOTO)
Foto: Printscreen

iznenadiće vas

OVAKO DANAS IZGLEDA DEČAK IZ FILMA "OTAC NA SLUŽBENOM PUTU": Veći šok od ovog NE POSTOJI (FOTO)

Prošlo je od tada mnogo godina, a njegova uloga i dalje se pamti

Objavljeno:

Neodoljivi dečko okruglih obraščića, Dečak Malik iz kultnog Kusturičinog filma “Otac na službenom putu” mnogima je sinonim za lepe dane 80-ih godina.

Moreno Debartoli, odigrao je jednu od najzapaženijih dečjih uloga u jugoslovenskom filmu. On je zajedno sa Mikijem Manojlovićem i Mirjanom Karanović ocrtao i dočarao probleme i tragedije koje je porodica 50-ih godina proživljavala, te je ovaj film i dalje u vrhu ostvarenja koji idu nedeljom na nacionalnim frekvencijama.

Njegovo današnje zanimanje je na iznenađenje mnogih daleko “slađe”. Debartoli je šef kuhinje sarajevskog hotela “Bristol”, a od pre nekoliko godina je imenovan i za zvaničnog ambasadora svetski poznatog čokoladnog brenda za jugoistočnu Evropu.

Malik
foto: Printscreen

Od 2011. Moreno je glavni kuvar u Hotelu “Bristol” u Sarajevu, a kulinarsku karijeru je započeo 1998. u Izraelu. Nakon stečenog iskustva u Velikoj Britaniji, Moreno se vratio u Tel Aviv na poziciju šefa-kuvara za peciva i ketering. Od 2009. je vlasnik ugostiteljske kompanije u Rijeci. Moreno se školovao na izraelskoj školi gastronomije i 2002. stekao diplomu “Le Cordon Bleu” akademije u Londonu kao majstor za peciva. Već osam godina živi u Sarajevu u srećnoj porodici i, kako kaže, ne planira nigde da ide.

– Nadam se da više nige neću ići, ali nikad se ne zna. Osećam se kao da nikada nigde nisam ni išao. Sarajevo se, osim nekih ratnih tragova, nije mnogo promenilo. Što se kaže “svoj na svom”. Moji roditelji – Josip i Emina koji još žive u Izraelu, čuvaju albume sa slikama i potpisima svih glumaca iz filma. Oni se još nisu vratili. Tamo privode kraju svoje karijere i onda će u Sarajevo da dočekaju zasluženu penziju – kaže Debartoli.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.