Januarski RANDEVU ZA ZALJUBLJENE u Beogradskoj filharmoniji
Foto: Marko Đoković

Treći put

Januarski RANDEVU ZA ZALJUBLJENE u Beogradskoj filharmoniji

Dirigent i muzički direktor Boljšoj teatra Aleksandar Vedernikov predstaviće publici baletsku muziku Sergeja Prokofjeva "Pepeljuga" i uvertiru za Verdijevu operu "Moć sudbine"
Objavljeno: 14:38h

Doskorašnji šef dirigent i muzički direktor Boljšoj teatra Aleksandar Vedernikov predvodiće 27. januara treći filharmonijski randevu iz ciklusa Za zaljubljene. Publici će predstaviti baletsku muziku Sergeja Prokofjeva "Pepeljuga" i briljantnu uvertiru za Verdijevu operu "Moć sudbine".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Romantičnoj tematici programa doprineće i pijanistkinja Liz de la Sal, koja će izvesti Šopenov Klavirski koncert br. 2. Međunarodna reputacija Aleksandra Vedernikova u neprestanom je usponu tokom protekle decenije, zbog čega je postao veoma tražen kao gostujući dirigent. Trenutno je angažovan kao šef-dirigent Simfonijskog orkestra iz Odenzea u Danskoj, a sa Beogradskom filharmonijom nastupa prvi put.

- Veoma me raduje saradnja sa Beogradskom filharmonijom koja je odličan orkestar. Dela koja izvodimo su među najlepšim primerima muzičke literature sa ljubavnom tematikom. Dirljiva, srećna, tužna ili tragična ljubav je večna inspiracija koja nas sve nadahnjuje - kaže Vedernikov.

Ciklus Za zaljubljene jedan je od najpopularnijih u sezoni Beogradske filharmonije. Tema ljubavi, sagledana kroz različite prizme i oblike, slušaocima predstavlla neka od najlepših dela koja su nastala kao rezultat te inspiracije. Naredni randevu je zakazan za 10. mart, pod dirigentskom palicom Adrijana Prabave.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.