OVO JE PRAVA ISTINA O POREKLU MOMČILA OTAŠEVIĆA! Šokiraćete se u kom GRADU JE ROĐEN
Momčilo Otašević, Foto: Printscreen/Youtube/ MONDO PORTAL

biografija

OVO JE PRAVA ISTINA O POREKLU MOMČILA OTAŠEVIĆA! Šokiraćete se u kom GRADU JE ROĐEN

Momčilo je glumio u filmovima kao što su „Momci iz ulice Marksa i Engelsa”, „Pikov as – loša sudbina”, „Jagode”, „Led” i mnogim drugim

Objavljeno: 19:51h

Momčilo Otašević je poznat kao televizijski i pozorišni glumac iz Crne Gore i član Narodnog pozorišta u Beogradu i Crnogorskog narodnog pozorišta. Najveću popularnost stekao je zahvaljujući brojnim serijama poput Budva na pjenu od mora itd.

Obrazovanje

Momčilo je osnovnu i srednju školu završio na Cetinju, a potom upisao Fakultet dramskih umjetnosti.

Tokom studija najveći utisak na glumca ostavio je profesor Branislav Mićunović. Momčilo je naveo da mu profesor tokom studija nije davao da se opusti i često mu je govorio da ne glumi dobro.

Uprkos kritikama koje je dobio, Momčilo je priznao da ceni profesora, ali da bi bilo lepo kada bi mu za bilo koju ulogu ponekad rekao „bravo”.

Privatni život

Momčilo Otašević rođen je 20.02.1990. na Cetinju u Crnoj Gori. Sebe je opisao kao pomalo buntovnog tinejdžera, ali koji nikada nije pribegao drogama ili drugim oblicima zavisnosti.

Posle dve i po godine, 2015. je raskinuo sa Tinom Jovetić. Nije želeo da otkrije mnogo detalja, osim da je vezu odlučila distanca, jer kao glumac ima sve više obaveza.

Početkom 2016. Momčilo je započeo ljubavnu vezu sa poznatom glumicom Jelenom Perčin, koju je upoznao na snimanju serije „Kud puklo da puklo”.

Momčilo Otašević
foto: printscreen

U februaru 2018. Momčilo i Jelena su najavili da će uskoro postati roditelji ćerke.

Krajem aprila 2018. Momčilo i Jelena venčali su se u tajnosti u Kotoru u Crnoj Gori. Par je razmenio zavete okruženi najbližom porodicom i prijateljima.

13.8.2018. Momčilo je dobio prvo dete, ćerku Mašu. Jelena je rodila devojčicu u Petrovoj bolnici u Zagrebu.

Karijera

Tokom druge godine studija Momčilo je snimio dve predstave, dva filma i seriju. Publika ga je zapamtila po ulogama u serijama Vlada Bulića i Mirne Miličić „Kud puklo da puklo“, „Budva na peni od mora“, a ne treba zaboraviti ni saradnju sa poznatim glumcem Madsom Mikelsenom.

Momčilo i njegova koleginica Sanja Jovićević Popović glumili su u reklami jedne poznate francuske fabrike nameštaja. U reklami, njih dvoje su imali zadatak da preurede dom danskog glumca.

Momčilo je glumio u filmovima kao što su „Momci iz ulice Marksa i Engelsa”, „Pikov as – loša sudbina”, „Jagode”, „Led” i mnogim drugim.

Za potrebe filma „Ruski šeširi” morao je da smrša pošto je igrao zavisnika. Film se bavi svim problemima sa drogom.

Nakon svakog projekta, popularnost crnogorskog glumca je sve više rasla, posebno kada je prikazana serija "Zora dubrovačka" u kojoj je igrao doktora Filipa.

Posle serije Kud puklo da puklo, Momčilo se pojavio u još jednoj seriji „Čista ljubav“. U seriji igra negativca, a pojavljuju se i drugi poznati glumci poput Ksenije Pajić, Ivana Hercega, Tare Rosandić, Sanje Vejnović i drugih.

Osim kao glumac, Momčilo se dokazao i kao voditelj, vodeći emisiju "Superljudi" o posebnim ljudima koji su pokazali da nemoguće ipak postoji.

Najveća dostignuća

Za ulogu u filmu „Momci sa ulice Marksa i Engelsa” reditelja Nikole Vučevića, Momčilo je nominovan za najboljeg glumca na Međunarodnom festivalu u Madridu.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ MONDO PORTAL

Da je veliki talenat dokazao je izborom za kandidata u programu "Shooting Stars" filmskog festivala Berlinale.

Bonus video:

14:52

POPODNEVNI DNEVNIK 11.09.2022.

(Espreso/Biografija.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.