OVAJ MUŠKARAC JE BIVŠI MUŽ SNEŽANE SAVIĆ: Njegova FACA je poznata CELOJ NACIJI (FOTO)
Snežana Savić, Foto: Damir Dervišagić

da li ste znali?

OVAJ MUŠKARAC JE BIVŠI MUŽ SNEŽANE SAVIĆ: Njegova FACA je poznata CELOJ NACIJI (FOTO)

Snežana je od rane mladosti pokazivala sklonost prema različitim vidovima umetnosti.

Objavljeno:

Snežana Savić je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica i pevačica narodne muzike.

Prepoznatljivost je stekla osamdesetih i devedesetih godina 20. veka ulogama u serijama „Bolji život“, „Srećni ljudi“ i „Porodično blago“, te pesmama „Tri poljupca za sreću“, „Topolska 18“ i „Šarene oči“. Rođena je 6. marta 1953. godine u Velikoj Plani.

Snežana Savić
foto: Prinstcreen

Pažnju na sebe skrenula je još tokom studija na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu. Na četvrtoj godini je igrala Koštanu, prvo u pozorištu, a potom i na televiziji, a njenom izvedbom bila je oduševljena i kritika i publika. Posle nekoliko uloga u filmovima Savićeva je odlučila da se posveti muzičkoj karijeri. U periodu od 1983. do 2009. godine snimila je 13 albuma i nekoliko „singlica“.

Njen veliki povratak na male ekrane se desio 1987. godine kada je odlično odigrala majku Vuka Karadžića u istoimenoj seriji, a potom joj je uloga Nine Andrejević u „Boljem životu“ donela prepoznatljivost širom bivše Jugoslavije. Mlađe generacije je pamte i po ulogama Maline Vojvodić i Rajne Gagić u serijama „Srećni ljudi“ i „Bolji život“, a jedan od poslednjih angažmana joj je lik Izabel u seriji „Selo gori, a baba se češlja“.

Snežana je od rane mladosti pokazivala sklonost prema različitim vidovima umetnosti. Ne samo prema glumi, nego i prema muzici. Njen talenat je došao do izražaja tokom rada na predstavi „Koštana“, a mnogima se, zbog južnjačkog temperamenta koji poseduje, svidelo kako je ona utelovila jednu od najpoznatijih junakinja srpske književnosti.

Od 60-ih godina prošlog veka živi i radi u Beogradu. Premda se oduvek trudila da svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti, popularnost i prepoznatljivost su sa sobom uvek nosile napise u tabloidima. Ipak, ono što se pouzdano zna, barem kada je njen ljubavni život u pitanju, jeste da se prvi put udala tokom studija, ali da taj brak nije potrajao.

1 / 6 Foto: Dado Djilas

Međutim, njen drugi suprug je bio Dragoslav Lazić, 17 godina stariji reditelj i scenarista. U tom braku su dobili ćerku Anitu, ali su se brzo razveli. Lazić se ponovo oženio, a Snežana je odlučila da novim brakom ne donosi još više stresa njihovoj ćerki.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.