UPRAVO JAVLJENO: Umrla POZNATA GLUMICA, TUGA
Glumica, Foto: Printscreen/Youtube/ Network Distributing

CRNE VESTI

UPRAVO JAVLJENO: Umrla POZNATA GLUMICA, TUGA

Njene uloge će svi pamtiti

Objavljeno:

Napustila nas je velika glumica.

Kolege i prijatelji su u velikoj žalosti.

Njene uloge će svi pamtiti.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Network Distributing

Britanska glumica Polina Stroud umrla je od raka. Ona je rođena 21. marta 1930. godine.

Polin Stroud je u početku pohađala samostansku školu sve dok njena majka nije posumnjala da se smatra mogućim regrutom u sestrinstvo. Potom se školovala privatno, a časovi su joj uključivali balet i jahanje.

Polin je 1952. godine otišla u Radu, odradivši tako proces obuke i karijere prilično pogrešnim redosledom. Kasnije je bila na turnejama, pored pojavljivanja u televizijskim i filmskim ulogama 70-ih godina.

Glumica
foto: Printscreen/Youtube/ Network Distributing

Godine 1974. počela je da radi u Kovent Gardenu kao statista u baletu i operi. Njen omiljeni posao bila je produkcija Džona Koplija La Boheme - počevši od Rudolfovog golog modela 1974. godine, a završila kao mala starica u Cafe Momusu 41 godinu kasnije, sa 85 godina.

Polin je bila najpoznatija po svom pojavljivanju u filmu Ladi Godiva Rides Again (1951), filmskoj satiri o kraljicama lepote, gde je dobila glavnu ulogu preko Odri Hepbern, Dajane Dors i Džoan Kolins.

Glumica
foto: Printscreen/Youtube/ Network Distributing

Nakon ranog romantičnog zapleta, Polin se nikada nije udavala – ali ljubav njenog života bio je Bari Vudvord, direktor krstarenja, njen partner 20 godina dok nije umro od raka 2002. Iza nje su ostala četiri rođaka, Linet, Majkl, Suzan, i Linda.

Glumica
foto: Printscreen/Youtube/ Network Distributing

Stroud je izabrana širom zemlje među 200 drugih žena (neki kažu da je 500 testirano na ekranu) za svoju prvu ulogu, nazvanu „medenokosa, plavooka i visoka 5 stopa 4 inča“. Bila je zamena za ples.

Godine 1974. počela je da radi u Kovent Gardenu kao statista u baletu i operi.

Glumica
foto: Printscreen/Youtube/ Network Distributing

Pauline je 1952. godine otišla u Radu, odradivši tako proces obuke i karijere prilično pogrešnim redosledom. Kasnije je bila na turnejama, pored pojavljivanja u televizijskim i filmskim ulogama 70-ih godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.