EVO KAKO JE ŠEKI TURKOVIĆ POMOGAO NEBOJŠI GLOGOVCU: Da nije bilo narodnjaka, ne bi bilo ni ovog glumca!
Nebojša Glogovac, Foto: Dragan Kadić

anegdota

EVO KAKO JE ŠEKI TURKOVIĆ POMOGAO NEBOJŠI GLOGOVCU: Da nije bilo narodnjaka, ne bi bilo ni ovog glumca!

U karijeri je igrao u 43 filmske i televizijske uloge, 19 televizijskih serija i u 5 kratkih filmova

Objavljeno: 17:12h

To je bilo smešno - rekao je svojevremeno glumac

Nebojša Glogovac je važio za jednog od naših najboljih glumaca, a ono što je zanimljivo jeste šta je svojevremeno spremio za upis na Fakultet dramskih umetnosti. Kako je u emisiji "Balkanskom ulicom" naveo, imitirao je ni manje, ni više nego narodnjake.

Otkrio je i koje.

- Imitirao sam Šekija Turkovića i Veru Matović. "Halo, halo, gde ideš večeras", to je bila Vera Matović. "Pogledaj me jednom nežno" od Šekija Turkovića, samo što ima malo glupu koreografiju. To je bilo smešno - rekao je svojevremeno Nebojša Glogovac.

1 / 4 Foto: Printscreeen Youtube

On je u toj emisiji ispričao kako je dobio ulogu u komadu "Velika pljačka" Dejana Mijača.

- Ja sam sedeo u menzi, ručao, i odjednom se Sergej (Sergej Trifunović) pojavio. On je počeo da grli i ljubi i kaže:" Dobili smo ulogu kod Mijača. "Velika pljačka", ludilo." Tu smo se nešto radovali, to je bio kraj druge godine (fakulteta) - rekao je Nebojša Glogovac.

U karijeri je igrao u 43 filmske i televizijske uloge, 19 televizijskih serija i u 5 kratkih filmova. Pojavio se u dokumentarnom filmu Kazna 1999. godine, a ostvario je doprinos i u dokumentarnom filmu Film o filmu 'Munje!', gde je pričao o svojoj ulozi policajca i uopšteno o filmu, 2001. godine.

Godine 2009. pozajmljivao je glas u filmu Doviđenja, kako ste?, a 2016. godine pojavio se i u dokumentarnom filmu Jednačina sa jednom nepoznatom.

Više puta je odbijao uloge u stranim filmovima, onima koje je smatrao propagandim po srpski narod.

Preminuo je, posle kratke i jednomesečne borbe sa rakom pluća, u Kliničkom centru Srbije u Beogradu 9. februara 2018. godine, u 49. godini života.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.