FILMOVI BEKIMA FEHMIJUA NA KURIR TELEVIZIJI: Danas “Košava” i “Deps”
Košava i Deps, Foto: Promo

"košava" i "deps"

FILMOVI BEKIMA FEHMIJUA NA KURIR TELEVIZIJI: Danas “Košava” i “Deps”

Ne propustite ovog vikenda na Kurir televiziji domaće filmove “Košava” i “Deps”

Objavljeno:

Danas u 15.30 časova emitovaće se domaći film “Košava”, koji je 1974. godine režirao Dragoslav Lazić, a scenario potpisuje Milan Milićević Lango.

Radnja filma prati priču dvojice radnika koji se vraćaju iz inostranstva. Jedan od njih, Adam, želi da pronađe dobar posao, a drugi, Beli, želi da zarađuje baveći se švercom. Između njih dvojice našla se i mlada žena koja je ranije već bila sa jednim od njih. Bežeći od čoveka koji je za nju oličenje zla, ona uzalud pokušava da nađe sreću i mir sa onim drugim.

U glavnim ulogama igraju Bekim Fehmiju, Velimir Bata Živojinović, Jovan Janićijević Burduš, Beba Baščarević, Tanja Bošković, Azra Čengić, Milena Dapčević, Ivan Jonaš, Đorđe Jovanović, Ljuba Kovačević, Danilo Lazović, Miki Manojlović, Gordana Marić, Ilija Mihajlović, Žika Milenković i mnogi drugi.

Večeras u 22 časa na Kurir televiziji pogledajte film "Deps".

Snimljen je iste godine u režiji Antuna Vrdoljaka, koji potpisuje i scenario. U glavnim ulogama su velike tadašnje zvezde, Bekim Fehmiju i Milena Dravić, koja je nagrađena Srebrnom arenom na Pulskom festivalu.

Ova mešavina drame i kriminalističkog filma priča je o bivšem kriminalcu koji pokušava, nakon niza godina provedenih u zatvoru, okrenuti novi list, prihvatiti društvene norme i započeti normalan život, ali u tome ga ometaju stalne policijske provere i sumnje.

Problemi nastaju nakon što je usred dana u centru Zagreba opljačkana Kreditna banka. Među prvim osumnjičenima je i Deps, ali na identifikaciji blagajnica banke ne prepozna pljačkaša u Depsu te ga policija nerado pušta. U međuvremenu on upozna lepu devojku Lelu u koju se zaljubi, a ubrzo započnu i zajednički život. Međutim, policija je često na njihovim vratima zbog raznih sumnji pa Deps, svestan da nikada neće imati mira, odluči da promeni taktiku.

Osim Bekima Fehmijua i Milene Dravić, glume i Fabijan Šovagović u ulozi inspektora, Relja Bašić u ulozi pijanog profesora doušnika, Krešimir Zidarić u ulozi zadrtog policajca i Zdenka Heršak u ulozi nemoguće Zagrepčanke.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.