OVAKO GLASI ISTINA O POREKLU BRANKA ĐURIĆA ĐURE! Šok, muk, neverica
BRANKO ĐURIĆ ĐURO, Foto: Pintscreen

AUU

OVAKO GLASI ISTINA O POREKLU BRANKA ĐURIĆA ĐURE! Šok, muk, neverica

Ko bi rekao

Objavljeno:

Branko Đurić Đuro je bosanskohercegovački pozorišni i filmski glumac, režiser, muzičar koji je postigao svetski uspeh.

Nakon osnovne i srednje škole, želeo je da upiše Akademiju scenskih umetnosti u Sarajevu. To mu nije polazilo za rukom, jer nije polagao prijemni ispit. Akademiju scenskih umetnosti konačno je upisao 1984. godine na kojoj je nekoliko godina kasnije i diplomirao.

Pošto 1981. godine nije uspeo da se upiše na Akademiju, pridružio se ekipi mladih glumaca u jednoj humorističkoj radijskoj emisiji u kojoj su mladi imali svojih pet minuta. Kasnije je ta emisija prerasla u vrlo popularnu televizijsku seriju „Top listu nadrealista“. Ova serija u skeč formatu je na satiričan način govorila o društvenom i političkom životu Jugoslavije. Đuro, kao i drugi glumci su zahvaljujući ovoj seriji stekao veliku popularnost. Snimana od početka 80-ih pa do početka 90-tih godina.

Život u Sloveniji

Nikada, kako je rekao, ni u ludilu nije mogao zamisliti da će zbog rata morati da napusti Sarajevo. To je za njega bilo veoma potresno jer mu je majka bila muslimanka, a otac pravoslavac. Svi konvoji su otišli, a onda je Đuro odlučio da i on napusti svoj rodni grad. Tih 90-tih on je imao i tumor, pa su mnogi mislili da neće preživeti.

Branko Đurić
foto: Aleksandar Krstović

Ono što je posebno specifično za život u Sloveniji je to da je Đuro po dolasku u tu zemlju odlučio da više ne želi da se bavi glumom. Bio je zadovoljan poslom režisera na televiziji i realizovao je sve, od spotova, do koncerata, raznih emisija i serija.

Osam godina nije glumio, a na televiziji je postigao veliki uspeh. Prvu seriju koju je uradio pod nazivom „Teater paradižnik“ je bila prva slovenačka serija koja je došla na takmičenje za „Zlatnu Ružu“ Montroa. Režirao je i najgledaniji slovenački film ikada pod nazivom „Kajmak i marmelada“.

Rođen je 28. maja 1962. godine u Sarajevu. Živi i radi u Sloveniji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.