OVAJ ČUVENI SRPSKI GLUMAC JE ROĐEN NA CETINJU! Nećete verovati o kome je reč! (FOTO)
Kamiondžije, Foto: Printscreen

AU

OVAJ ČUVENI SRPSKI GLUMAC JE ROĐEN NA CETINJU! Nećete verovati o kome je reč! (FOTO)

Evo šta je po zanimalju bio Vujisić

Objavljeno: 09:56h

Pavle Vujisić je nekadašnji jugoslovenski glumac. Glumom se aktivno bavio od 1950. godine, a malo ljudi zapravo zna da on nije završio Fakultet dramskih umetnosti. Studirao je pravo i sve do početka 1950-ih ogledao se u novinarstvu (Radio Beograd).

Nepunu sezonu glumio je u Pančevačkom pozorištu, istovremeno je statirao na filmu Čudotvorni mač (1950) Voje Nanovića i bezuspešno pokušao da se upiše na Akademiju.

Pavle Vujisić
foto: Prinstcreen

Postao je prepoznatljiv po ulogama u fimovima i serijama „Ko to tamo peva“, „Maratonci trče počasni krug“, „Povratak otpisanih“ i mnogim drugim. Rođen je 10. jula 1926. godine na Cetinju. Preminuo je 1. oktobra 1988. godine u Beogradu. Snimio je veliki broj filmova i televizijskih serija (tačno 177). Nije imao formalnog glumačkog obrazovanja. Bio je glumac širokog dijapazona, te glumio u raznim ulogama.

Pavle Vujisić
foto: Printskrin/Youtube/Greatjakuza

Pavle Vuisić je rođen 1926. godine na Cetinju. Otac mu se zvao Miša, a majka Radmila. Imao je tri godine mlađeg brata Dušana koji je takođe bio glumac. Sa samo 18 godina Pavle je učestvovao na Sremskom frontu. Studirao je pravo i povremeno se bavio novinarstvom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.