GLEDAJTE LEGENDARNE ULOGE GORICE POPOVIĆ NA KURIR TELEVIZIJI: Danas "Boj na Kosovu" i "Pad Italije"
Foto: Promo

GLEDAJTE

GLEDAJTE LEGENDARNE ULOGE GORICE POPOVIĆ NA KURIR TELEVIZIJI: Danas "Boj na Kosovu" i "Pad Italije"

Film je režirao Zdravko Šotra po scenariju Ljubomira Simovića

Objavljeno:

Srpska pozorišna, televizijska i filmska glumica i rediteljka Gorica Popović ovog vikenda proslavila je svoj 70. rođendan. Svojim upečatljivim stilom, moćnim glasom i fenomenalnim ulogama obeležila je srpsku kinematografiju, a ovog vikenda na Kurir televiziji pogledajte maestralne uloge Gorice Popović.

Danas u 15 časova na Kurir televiziji pogledajte domaći film "Boj na Kosovu" iz 1989. godine.

Film je režirao Zdravko Šotra po scenariju Ljubomira Simovića, a glavne uloge igraju Miloš Žutić, Gorica Popović, Vojislav Brajović, Žarko Laušević, Ljuba Tadić i Branislav Lečić.

Srpski knez Lazar odbija da se pokori turskom sultanu Muratu koji namerava da pokori Srbiju u svom pohodu na ostatak Evrope. Iako je svestan činjenice da je srpska vojska malobrojnija, knez Lazar odlučuje da mu se suprotstavi. Svi muškarci sposobni da nose oružje su otišli na Kosovo da se bore i spase Evropu od turske invazije. Bitka je završena bez pobednika - obe su vojske iskrvarile i posustale. Ginu i Lazar i Murat. Ali ipak, boj na Kosovu je dobijen - ne za srpsku državu koja je uskoro pala u turske ruke - već za Evropu, koju je telima svojih junaka spasila od prvog i najjačeg naleta turske najezde.

Večeras u 22 časa na programu Kurir televizije je domaći film iz 1981. godine "Pad Italije" koji je režirao Lordan Zafranović. Radnja filma smeštena je na jednom dalmatinskom ostrvu u vreme Drugog svetskog rata. Priča je zasnovana na istorijskim činjenicama, a prati događaje vezane za partizansku jedinicu koju predvodi komandant Davorin. Po njegovoj naredbi, a u skladu sa načelima revolucije, likviridran je njegov nemoralni prijatelj i saborac Niko sa svojom ljubavnicom.

Njegova posvećenost borbi, ispravnost i doslednost ipak će biti poljuljana zbog žene u koju se zaljubio. Veronika je bila ćerka lokalnog veleposednika i bogataša, a Davorin ju je oženio. Situacija se komplikuje kada se nakon pada Italije na ostrvo iskrcavaju fašisti, ustaše i četnici. Nemoralno Davorinovo ponašanje ispraviće njegov mlađi brat Lovre koji je stasao tokom revolucije.

Glavne uloge igraju Danijel Olbrihski, Ena Begović, Gorica Popović, Miodrag Krivokapić, Izet Hajdarhodžić, Dušan Janićijević, Ljiljana Krstić, Mirjana Karanović, Dragan Maksimović, Velimir Bata Živojinović, Snežana Savić, Frano Lasić, Mira Župan, Tonko Lonza, Miroljub Lešo i mnogi drugi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.