ŠOOK! Poznata srpska GLUMICA IMA ČAK 2 IMENA, a znamo je po POTPUNO DRUGAČIJEM (FOTO)
Olivera Katarina, Foto: Printskrin/Youtube/aristandar

tužno

ŠOOK! Poznata srpska GLUMICA IMA ČAK 2 IMENA, a znamo je po POTPUNO DRUGAČIJEM (FOTO)

Otišla je do Mire Stupice, da bi ona procenila ima li dara za glumu.

Objavljeno:

Olivera Šakić rođena je u porodici Budimira Petrovića i Katarine Petrović (rođene Jovančić) 5. marta 1940. godine u Beogradu. Otac Budimir je bio jedan od mnogobrojnih potomaka Alekse i Drage Petrović. Porodica Petrović živela je u Hercegovini u gazdinskoj kući okruženoj velikim vrtom. Oliverini Jovančići su ime dobili po svecu kojeg su poštovali – svetom Jovanu.

Olivera Katarina
foto: Foto dokumentacija Borbe

Svoje detinjstvo, Olivera je provodila igrajući se sa vršnjacima po ratnim ruševinama Beograda. Dok je trajao rat, njena porodica se često selila iz Beograda u Dobanovce, iz Dobanovaca u Valjevo, iz Valjeva u Zemun, da bi se na posletku nastanili u Pop Lukinoj ulici br. 15., pored mosta na Savi (današnji Brankov most).

Po završetku osnovne škole, Olivera upisuje Drugu žensku gimnaziju (1951 – 1955) , koja se nalazila u ulici Narodnog fronta. U to vreme, pored baleta, Olivera je pohađala i časove klavira.

Tog septembra 1959. godine, prijavila se na Akademiju. Otišla je do Mire Stupice, da bi ona procenila ima li dara za glumu.

Olivera Katarina
foto: Printscreen

1986. godine desila se još jedna velika prekretnica u Oliverinom životu – upoznavanje sa Miladinom Šakićem, koji je tada bio potpredsednik grada Beograda.

Nedugo posle toga, Oliverina majka Katarina se teško razbolela. Olivera ju je svakodnevno obilazila u bolnici, hranila i pazila. Osećala je kako je sve više gubi. Miladin joj je tada mnogo pomagao, i bezuspešno pokušavao da je uteši. Drugog januara se probudila, uspela je da po poslednji put vidi svoju jedinicu. Preminula je dva dana kasnije, 4.01.1969. godine. Olivera je bila u velikom šoku. Izgubila je glas. Sa okolinom je komunicirala preko ceduljica.

Olivera Katarina
foto: Damir Dervišagić

Tada je, u čast svoje majke, odlučila da svom scenskom imenu, uz svoje kršteno ime, pridoda i majčino ime – Olivera Katarina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.