ISPLIVALA NIKAD VIĐENA SLIKA NIKOLE ĐURIČKA IZ MLADOSTI: Da li je moguće da je OVO ON?! (FOTO)
Nikola Đuričko, Foto: Filip Plavčić

POLGLEDAJTE DOBRO

ISPLIVALA NIKAD VIĐENA SLIKA NIKOLE ĐURIČKA IZ MLADOSTI: Da li je moguće da je OVO ON?! (FOTO)

Četiri meseca je radio sa Mikom Aleksićem i spremao se za prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti

Objavljeno:

Nikola Đuričko je srpski glumac, režiser, muzičar i voditelj. Važi za jednog od najvećeg šoumena, najharizmatičnijeg i najduhovitijeg srpskog glumca. Rođen je 9. jula 1974. godine u Beogradu. Nikolina majka Mila je radila kao laborant u Kliničkom centru, a otac Nikola je po zanimanju pilot. Ima mlađu sestru Milicu i starijeg brata Đorđa koji se takođe bavi glumom i muzikom. Njegov deda je bio šef rasvete u JDP-u, tetka je radila kao sufler u ovom pozorištu, a baba Tomanija se pojavila u kultnim srpskim serijama kao što su: „Kamiondžije“, „Vruć vetar“, „Povratak otpisanih“, itd.

1 / 5 Foto: Vladimir Sporčić
Nikola Đuričko
foto: Drgana Udovičić

Od 1997. do 2002. godine je bio u braku sa Ivanom koja nije poznata javnosti.

2002. godine, na snimanju filma „Kordon“, je upoznao producentkinju Ljiljanu Nešić. Ubrzo su započeli vezu i tajno su se venčali. 2004. godine su dobili ćerku Nađu, a 2008. godine sina Đorđa.

2010. godine Nikola je diplomirao. To je uradio zbog majke i supruge. Našao se na Story-jevoj listi 25 Naj muškaraca u ovoj godini, a njegova supruga je bila jedna od 25 Supermama.

Nikola Đuričko
foto: Dragana Udovičić

Đuričko je bio kum na venčanju glumice Slobode Mićalović i glumca Vojina Ćetkovića koji mu je jedan od najboljih prijatelja. Takođe se druži sa Borisom Milivojevićem i Nebojšom Glogovcem. Tokom snimanja filma „U zemlji krvi i meda“ se sprijateljio sa Anđelinom Žoli i Bred Pitom. 1984. godine Nikola je ostvario ulogu u filmu „Šta je s’ tobom, Nina“. Njegov celokupni tekst se sastojao od dve reči i priznao je da je ulogu dobio jer je režiserka Gordana Boškov prijatelj njegove porodice. Iste godine je igrao u televizijskoj seriji „Mali princ“.

Usledile su manje uloge nakon kojih je 1994. godine izabran da glumi Vojkana u seriji „Otvorena vrata“.

Nikola Đuričko
foto: Filip Plavčić

2016. godine je glumio Bakija u satiričnoj komediji „Stado“. Ovaj rediteljski prvenac Nikole Koja govori o vremenu u kome živimo.

Nikola je direktor Udruženja glumaca Srbije. Više puta je izjavio da naši glumci nemaju prava koa njihove kolege iz drugih zemalja. Zalagao se za izmenu Zakona o autorskim i srodnim pravima kako bi i njima pripale naknade koje postoje za muzičare. Na njegovom Instagram profilu pojavila se fotografija iz 1993. godine.

Evo kako je izgledao tada.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.