JAVLJENE PRETUŽNE VESTI, UMRLA POZNATA GLUMICA
Meri Alis, Foto: Printscreen

UMRLA IZNENADA

JAVLJENE PRETUŽNE VESTI, UMRLA POZNATA GLUMICA

Nije izdržala

Objavljeno:

Umrla je prirodnom smrću, neočekivano.

Od nje se opraštaju rodbina i prijatelji

Svi su je voleli.

Umrla je glumica Meri Alis, dobitnica bezbroj nagrada.

Portparol njujorške policije potvrdio je da je umrla prirodnom smrću u svom domu u Njujorku. Imala je 85 godina.

Meri Alis je osvojila Tonija 1987. za ulogu Rouz Makson u originalnoj brodvejskoj produkciji Ograde Avgusta Vilsona. Među odavanjem počasti Alis na društvenim mrežama, glumica Viola Dejvis, koja je igrala Rouz u scenskoj i filmskoj verziji, piše: „RIP Meri Alis... originalna Rouz Makson. Bila si jedna od najvećih glumica svih vremena!! Hvala za rad, inspiraciju i hvala za Rose. Godspeed Kueen."

Karijera Meri Alis

Rođena je kao Meri Alis Smit 1936. godine u Indijanoli, Misica, i provela je nekoliko godina kao nastavnica u Čikagu pre nego što se preselila u Njujork da bi se bavila glumom. U karijeri koja je trajala više od tri decenije, Alisa je nastupala na sceni i ekranu, u komedijama i dramama. Osvojila je nagradu Obi 1979. za ulogu Porcije u of-brodvejskoj produkciji Julija Cezara Džozefa Papa. Njeni TV krediti su uključivali Policajka, Kosbi i Sanford i sin. Godine 1991. osvojila je nagradu Emi za najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji "Odleteću."

U A Different Vorld Alice je igrala divno ekscentričnu, tihu Leticiju „Leti“ Bostic. Među njenim više od deset filmskih uloga su Sparkle iz 1976., Malcolm Ks iz 1992. i The Matrik Revolutions iz 2003.

U intervjuu za Savremeni film, pozorište i televiziju, Alis je rekla da je "ponosna" što je glumica. „Izabrala sam ovu profesiju jer osećam da na taj način mogu da ispunim svoju službu kao ljudsko biće – komunicirajući ljudsko stanje“, nastavila je, „Moja želja je da stvaram zanimljive i složene likove na filmu i televiziji“.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.