UMRO POZNATI GLUMAC: Javljene NAJCRNJE VESTI, TUGA!
Glumac, Foto: Printscreen/Youtube/Thomas Spychalski

crne vesti

UMRO POZNATI GLUMAC: Javljene NAJCRNJE VESTI, TUGA!

Svi se opraštaju od njega

Objavljeno:

Napustio nas je poznati glumac.

Prijatelji su u velikoj žalosti.

Svi se opraštaju od njega.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Thomas Spychalski

Voljeni britanski zabavljač Bernard Kribins preminuo je. Njegova sedmodecenijska karijera kretala od bezobraznih komedija „Nastavi“ do dečije televizije i „Doktora Koa“. Imao je 93 godine.

„Bernardov doprinos britanskoj zabavi je bez sumnje“, navodi se. „Bio je jedinstven, tipičan je za najbolje iz svoje generacije, i veoma će nedostajati svima koji su imali zadovoljstvo da ga poznaju i rade sa njim", saopštio je njegov kolega.

Glumac
foto: Printscreen/Youtube/Thomas Spychalski

Topli, karakterni glumac, Kribins je bio prisutan u detinjstvu nekoliko generacija Britanaca. Igrao je portira na stanici Alberta Perksa u filmskom klasiku iz 1970. „The Railvai Children” i dao glas svim likovima u „The Vombles”, animiranoj seriji iz 1970-ih o porodici stvorenja koja ropaju u londonskom Vimbldonu Common.

Kribins je takođe bio glas veverice Tafti Fluffitail koja se bavi bezbednošću na putu u nizu filmova za javno informisanje i držao je rekord po broju pojavljivanja — više od 100 — u televizijskih serija za decu „Jackanori“.

Glumac
foto: Printscreen/Youtube/Thomas Spychalski

Rođen u siromašnoj porodici u Oldhamu, severozapadna Engleska, 1928. godine, Kribins je napustio školu u svojim ranim tinejdžerskim godinama i počeo da radi kao scenski menadžer i glumac u regionalnom repertoarskom pozorištu.

Prešao je na Vest End produkcije pre nego što se pojavio u vrtoglavom nizu britanskih filmova, uključujući komediju iz 1960. „Tvo-Vai Stretch” zajedno sa Piterom Selersom; 1966. „Doctor Vho” spinoff „Daleks’ Invasion Earth 2150 AD”; lažni film o Džejmsu Bondu iz 1967. „Kazino Rojal“; i jedan od poslednjih trilera Alfreda Hičkoka, "Frenzi" iz 1972.

Glumac
foto: Printscreen/Youtube/Thomas Spychalski

Pojavio se u nekoliko filmova, bio je nezaboravna gostujuća zvezda u klasičnom sitkomu „Favlti Tovers“ i imao je 10 najboljih hitova sa komičnim pesmama „Hole in the Ground“ i „Right Said Fred“.

Mlađa generacija je Kribinsa poznavala kao Vilfreda Mota, pratioca titularnog doktora Dejvida Tenanta, kada je „Doktor Ko“ ponovo oživeo početkom 21. veka. Pojavio se u još jednoj dečjoj seriji BBC-ja, „Stari Džekov čamac“, između 2013. i 2015. godine, a snimao je scene ranije ove godine za predstojeći specijal povodom 60. godišnjice „Doktora Koa“.

Voditelj serije „Doktor Ko” Rasel T. Dejvis sećao se Kribinsa kao „divnog glumca”.

„Tako sam srećan što sam ga poznavao“, rekao je Dejvis. „Hvala na svemu, moj stari vojniče. Legenda je napustila svet.”

Kribinsova supruga Gil,umrla je prošle godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.