BRUTALNO UBILI GLUMCA DOK JE IZLAZIO IZ KAFANE: Za ovaj zločin ni posle 20 godina NIKO NIJE ODGOVARAO
Maksa, Foto: Printscreen

TUGA

BRUTALNO UBILI GLUMCA DOK JE IZLAZIO IZ KAFANE: Za ovaj zločin ni posle 20 godina NIKO NIJE ODGOVARAO

Nažalost, počinioci nikada nisu kažnjeni

Objavljeno: 13:04h

Glumac Dragan Maksimović Maksa, jedan od najcenjenijih umetnika svog vremena napadnut je poizlasku iz kafane u noći između 17. i 18. novembra 2000. godine.

Okupljeni navijači najpre su maltretirali Maksimovića u lokalu jer su mislili da je Rom, budući da je bio tamnije puti, posle čega je vlasnik kafane izbacio nasilnike napolje. Oni su ga sačekali na stepeništu na Zelenom vencu i mučki tukli.

Glumac, koji je bio astmatičar i dijabetičar i nedavno je operisao kataraktu, pao je u komu i mesecima bio u bolnici, a povredama je podlegao 4. februara 2001. godine.

Protiv napadača nikada nije vođen krivični postupak.

„Ako je vedro nebo i ti zapališ veliku vatru, i padne velika kiša - ti onda možeš da kažeš da si vatrom prizvao kišu, ako si je samo zato zapalio."

Govorio je Psiho u zatvorskoj ćeliji, dok ga je Crni pomno slušao i pamtio savete.

A tako je na neki način bilo i u realnom svetu. Dragan Maksimović, koji je tumačio lik Psiha u filmu Crni Bombarder, nije puno pričao, a niti je olako puštao ljude u njegov skroviti svet, ali kada bi progovorio, kolege bi ga s puno pažnje slušale.

I danas, 21 godine od njegove tragične smrti, kolege ga pamte kao tihog i beskopromisnog čoveka, povučenog u sopstvene misli, ali i kao pravog prijatelja punog dobrih priča i saveta, za srećnike koji su uspeli da mu se „uvuku pod kožu".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.