EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA CECA BOJKOVIĆ: Ostaćete u čudu
Ceca Bojković, Foto: Dragan Kadić

ko bi rekao

EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOKA CECA BOJKOVIĆ: Ostaćete u čudu

Karijeru je započela 1967. godine, filmom Jednog dana moj Jamele, da bi deset godina kasnije ostvarila svoj najveći uspeh na filmu, zahvaljujući ulozi Mike u socijalnoj drami Pas koji je voleo vozove

Objavljeno:

Svetlana Ceca Bojković je srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica.

Rođena je 14. decembra 1947. godine u Zemunu. Nakon osnovne škole, završila je Četrnaestu beogradsku gimnaziju. Bojkovićeva je diplomirala na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, 1970. godine.

1 / 4 Foto: Dragan Kadić

Ostvarila je veliki broj uloga u pozorištu, kao i na filmu i na televiziji, od kojih treba istaći sledeće: „Pas koji je voleo vozove“ (1977), „Neka druga žena“ (1981), „Halo taksi“ (1983), „Bolji život“ (TV serija) (1987—1991), „Smrt gospođe ministarke“ (TV) (1991), „Srećni ljudi“ (TV serija) (1993—1996), „Porodično blago“ (TV serija) (1998—2002).

Iz braka sa glumcem Milošem Žutićem, za koga se udala 1968. godine, ima kćerku, takođe glumicu, Katarinu Žutić (1972). Bojkovićeva se 2011. godine udala po treći put, za diplomatu Slavka Kruljevića, ambasadora Republike Srbije u Finskoj. Naredne godine se preselila u Helsinki, i na kratko prekinula svoju karijeru.

Svetlana Ceca Gojković
foto: Sonja Spasić

Karijeru je započela 1967. godine, filmom Jednog dana moj Jamele, da bi deset godina kasnije ostvarila svoj najveći uspeh na filmu, zahvaljujući ulozi Mike u socijalnoj drami Pas koji je voleo vozove.

Ceca je devedesetih svakako bila najveća domaća televizijska zvezda zahvaljujući ulogama u izuzetno popularnim TV serijama Siniše Pavića: najpre kao Emilija Popadić u Boljem životu, zatim kao sestra Antonija Miloradović u Srećnim ljudima, i na kraju kao Valerija Gavrilović u Porodičnom blagu.

Ceca Bojković
foto: Dragan Kadić

Uloga glavne medicinske sestre Antonije smatra se remek-delom domaćeg glumišta.

Ceca Bojković je visoka 167 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.