Preminuo Aleksandar Mijatović!
Foto: Univerzitet umetnosti u Beogradu

tuga

Preminuo Aleksandar Mijatović!

Redovni profesor postaje 2017. godine. Pored osnovnih, kao mentor drži drugi i treći stepen studija

Objavljeno:

Nakon kraće i teške bolesti, noćas je u 59. godini preminuo Aleksandar Mijatović,redovni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti i prorektor Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Rođen je u Beogradu 1964. godine. Školu za dizajn u Beogradu završava 1982. na odseku Grafički dizajn. Fakultet primenjenih umetnosti upisao je 1984. na katedri Unutrašnje arhitekture i nameštaja. Nakon diplomiranja 1989. aktivno se bavi projektovanjem, izvođenjem i konsaltingom u oblasti unutrašnje arhitekture, arhitekture i nameštaja.

Za protekle tri decenije uspešno je izveo više od 550 autorskih projekata na teritoriji Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Federacije BiH, Crne Gore, Grčke, Španije, Nemačke, Francuske, Belgije, Austrije, Portugala, Češke Republike, Belorusije, Sirije i Paname. Akademsku karijeru počinje 1993. godine u zvanju asistenta pripravnika na katedri Unutrašnje arhitekture FPU u Beogradu. Od 2001. je u zvanju docenta na istoj katedri, a od 2009 u zvanju vanrednog profesora na predmetu Unutrašnja arhitektura.

Redovni profesor postaje 2017. godine. Pored osnovnih, kao mentor drži drugi i treći stepen studija.

Na funkciju prorektora Univerziteta umetnosti za oblast međunarodne saradnje stupa u oktobru 2021. godine. U periodu od 2004. do 2010. godine angažovan je na funkciji savetnika Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije za poslove enterijerskih radova na objektima konzularno-diplomatskih predstavništava u inostranstvu. Od 2016. do 2021. godine vršio je funkciju člana upravnog odbora Muzeja primenjenih umetnosti u Beogradu.

Bio je član Udruženja arhitekata Srbije, UIA, The International Union of Architecture, ACCEE, Architects Council of Central & Eastern Europe.

Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.