EVO KOLIKO GODINA IMA LJILJANA BLAGOJEVIĆ: Nikada joj ne biste dali OVOLIKO!
Ljiljana Blagojević, Foto: Printscreen/Youtube/ Ghostshadow Shadowghost II

ŠOK

EVO KOLIKO GODINA IMA LJILJANA BLAGOJEVIĆ: Nikada joj ne biste dali OVOLIKO!

Jedna je od lepših glumica sa naših prostora

Objavljeno: 11:03h

Njeni roditelji Vlado i Spasenija su iz Bijeljine, ali su se upoznali i venčali u Beogradu. Ubrzo su se razveli i Ljiljana je ostala da živi sa majkom.

Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Zemunu, a bila je i član dečije glumačke grupe koju je pri Radio Beogradu držao Bata Miladinović. Uprkos tome što se glumom bavila odmalena, nije imala veliku želju da bude glumica. Nakon Zemunske gimnazije upisala je hemiju, sa ciljem da se zaposli u "Galenici". Posle druge godine hemije, odlučuje da napusti ovaj fakultet i upiše glumu.

Ljiljana Blagojević
foto: Instagram/ljiljana_blagojevic

Fakultet dramskih umetnosti, odsek za glumu diplomirala je, sa ocenom deset, u klasi prof. Milenka Maričića. Studirala je zajedno sa Mirjanom Karanović, Merimom Isaković i Mimom Karadžićem.

Na trećoj godini glume dobija šansu da se pojavi u filmu Boško Buha, a prvu glavnu ulogu ostvaruje 1981. godine u filmu Emira Kusturice Sjećaš li se Doli Bel. Uporedo sa filmom, debituje i u pozorištu, u početku kao slobodan umetnik, da bi 1996. godine postala prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Rođena je u Zemunu 1955. godine i ima tačno 67 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.