PRISETITE SE LEGENDARNIH ULOGA PAVLA VUISIĆA U FILMOVIMA "RANI SNIJEG U MINHENU" I "BRAT DOKTORA HOMERA" NA KURIRU
Foto: Promo

program

PRISETITE SE LEGENDARNIH ULOGA PAVLA VUISIĆA U FILMOVIMA "RANI SNIJEG U MINHENU" I "BRAT DOKTORA HOMERA" NA KURIRU

Ovog vikenda na Kurir televiziji imaćete priliku da pogledate kultne filmove

Objavljeno:

Na današnji dan rođen je jedan od najvećih srpskih filmskih glumaca Pavle Vuisić. Legendarni glumac nikoga nije ostavljao ravnodušnim, a njegove kultne uloge i brilijantna gluma svima su ostale u sećanju.

Ovog vikenda na Kurir televiziji imaćete priliku da pogledate kultne filmove "Rani snijeg u Minhenu" i "Brat doktora Homera" i prisetite se nekih od kultnih uloga čuvenog glumca.

Film "Rani snijeg u Minhenu" na programu je danas u 15.20 časova na Kurir televiziji. Jugoslovenski film iz 1984. godine režirao je Bogdan Žižić po scenariju Gorana Masota.

Nakon dužeg rada u Minhenu, gastarbajter Lovrić namerava da se zajedno sa porodicom vrati iz Nemačke u rodnu zemlju. Iako je on čvrsto vezan za domovinu i završava izgradnju kuće i automehaničarske radnje u rodnoj zemlji, njegov sin je imao drugačije planove. Mladić ne razume oca i ne želi da napusti Nemačku, a kako se bliži dan povratka njihove razmirice postaju sve veće. Sukob eskalira nakon što sin saopšti Lovriću kako namerava da oženi Nemicu. Otac ne prisustvuje venčanju i mladić usred svečanosti odlazi po njega i nalazi ga u stanu mrtvog gde je izvršio samoubistvo.

Glavne uloge tumače Drago Grgečić, Pavle Vuisić, Uve Gurtler, Uve Fidler, Iva Marjanović, Relja Bašić, Franciska Bronen, Barbara Nola, Vili Harlander, Vjera Žagar-Nardeli, Harald Šreiber, Marija Aleksić, Zdenka Anušić, Dirk Salomon, Laci Cigoj i mnogi drugi.

Večeras od 22 časova na Kurir televiziji pogledajte jugoslovenski film "Brat doktora Homera" iz 1968. godine.

Film je snimljen u režiji Živorada Žike Mitrovića koji potpisuje i scenario. Radnja se odigrava sredinom 1945. godine na Kosovu, nekoliko meseci nakon završetka rata čije se posledice još uvek osećaju.

Protagonist Simon Petrović je mladi muškarac koji se vraća u svoj rodni grad posle četiri godine provedene u nemačkom zarobljeničkom logoru te se suočava sa time da ga je verenica Vera napustila i udala se za njegovog brata Homera. Simona još više pogađa to što mu je otac, ugledni sudija, ubijen u sumnjivim okolnostima. Iako je za taj zločin pronađen i uhvaćen krivac, on donosi odluku da otkrije pravu istinu kako bi se osvetio počiniteljima.

Glavne uloge tumače legende jugoslovenske kinematografije Velimir Bata Živojinović, Voja Mirić, Jovan Milićević, Ljuba Tadić, Pavle Vuisić, Zdravka Krstulović, Jelena Žigon, Petre Prličko, Stole Aranđelović, Boris Beginov, Faruk Begoli i mnogi drugi.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.