Filmadžije stižu na Mećavnik: Pobednik Venecijanskog festivala otvara Kustendorf (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet / Zoran Mrđa

trka za Zlatno jaje

Filmadžije stižu na Mećavnik: Pobednik Venecijanskog festivala otvara Kustendorf (FOTO) (VIDEO)

Za takmičarski program festivala prijavilo se 500 filmova, a u trci za Zlatno, Srebrno i Bronzalo jaje naći 22 ostvarenja
Objavljeno: 16:11h

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf održaće se od 14. do 19. januara u Drvengradu na Mokroj Gori, a svečano će ga otvoriti reditelj Lav Dijaz, prošlogodišnji pobednik Venecijankog filmskog festivala, sa ostvarenjem "Žena koja je otišla".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Lav Dijaz, AP / M. Angeles Salvador

Na jubilarnom Kustendorfu, desetom po redu, biće prikazan najnoviji film reditelja i osnivača Emira Kusturice "Na mliječnom putu".

- Kustendorf je uvek težio da nadraste društvo spektakla i zabave, da nadjača snagom individualnog kvaliteta što nije karakteristika drugih festivala jer oni teže da budu što više omasovljeni. Ovde se radi o onome što je izgubljeno u svetu svetskog filma, a to je individualna hrabrost. Njegova važnost je u tome što dovodimo studente iz celog sveta koji imaju priliku da razgovaraju sa onima koji ih inspirišu - rekao je Kusturica na konferenciji u Ministarstvu kulture i informisanja.

On je istakao da se ove godine prijavilo 500 filmova za takmičarski program, a da će se u trci za nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzalo jaje, naći 22 ostvarenja.

foto: Fonet / Zoran Mrđa

- Na Mećavniku je uvek lepo. Tamo je sve od drveta i eterične smole mirišu uvek. To je utopija pretvorena u realnost i tu utopiju uspevamo da zadržimo već devet godina i da privlačimo najbolje svetske autore. Kad bi svet bio organizovan kao Mećavnik, bio upućen na zdravu hranu i organske filmove bio bi mnogo bolji - istakao je reditelj.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.