EVO U KOM JE GRADU ROĐENA SLOBODA MIĆALOVIĆ, ŠOK: Mnogi će se ZAMISLITI
Sloboda Mićalović, Foto: © ATA Images

srpska monika beluči

EVO U KOM JE GRADU ROĐENA SLOBODA MIĆALOVIĆ, ŠOK: Mnogi će se ZAMISLITI

Sloboda Mićalović Ćetković jedna je od naših najpopularnijih glumica, a svojom prirodnom lepotom šarmirala je publiku koja joj se iznova i iznova raduje, pomno prateći njenu karijeru i filmske i serijske projekte, u kojima blista.

Objavljeno:

Za nju neretko kažu i da je srpska Monika Beluči, a sudeći po lajkovima na njenom Instagram profilu, slavna glumica joj je, narodski rečeno, ''verna obožavateljka''.

Sloboda Mićalović Ćetković jedna je od naših najpopularnijih glumica, a svojom prirodnom lepotom šarmirala je publiku koja joj se iznova i iznova raduje, pomno prateći njenu karijeru i filmske i serijske projekte, u kojima blista.

Završila je srednju muzičku školu, a studirala Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi Predraga Bajčetića. Publika je pamti po ulogama u mjuziklima Pozorišta na Terazijama, a stalni pozorišni angažman dobila je 2012. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu.

1 / 6 Foto: instagram/sloboda_micalovic_boba Verified

Prvu bitnu pozorišnu ulogu imala je tokom studiranja 2000. godine, u režiji Juga Radivojevića. Publika je pamti i po ulogama u predstavama Tartif kao Elmira, Čikago kao Roksi Hart, Frenki i Džoni kao Frenki i mnogim drugim.

Značajne uloge ostvarila je u filmovima Zona Zamfirova, Kraljevina Srbija i Ilka, kao i u TV serijama Mješoviti brak, Ranjeni orao, Nepobedivo srce, Čizmaši, Jagodići, Koreni i mnogim drugim.

Studirala je na klasi profesora i glumca Predraga Bajčetića, a diplomirala kod Dragana Petrovića Peleta, zajedno sa Katarinom Radivojević, Marijom Vicković, Anom Franić, Branislavom Tomaševićem i Zoranom Bećić.

Od 2008. godine u braku je sa glumcem Vojinom Ćetkovićem sa kojim živi u Beogradu i ima dve ćerke.

Pored glumačkog angažmana, Ćetkovićka je predavač na Fakultetu savremenih umetnosti i u Teatru 78, u okviru kole glume „Prvi koraci”. Članica je Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Bila je predsednica žirija 51. Filmskih susreta u Nišu 2016. godine i voditeljka manifestacije Oskar popularnosti 2011. godine.

Svog sadašnjeg supruga, glumca Vojina Ćetkovića upoznala je na snimanju filma Zona Zamfirova 2001. godine, međutim par je tek nakon nekoliko godina stupio u vezu, a venčali su se u maju 2008. godine.

Godine 2010. dobili su ćerke Milu i Veru.Venčani i kumovi dece Slobodi i Vojinu Ćetkoviću su Nikola Đuričko i Nataša Ninković, a oni su kumovali prvom braku Nebojše Glogovca.

Rođena je 21. avgusta 1981. godine u Leskovcu, kao drugo dete u porodici majke Milice koja je po struci frizerka i oca Dragana Mićalovića koji je bio glumac Narodnog pozorišta u Leskovcu. Sloboda ima dve sestre, devet godina mlađu Draganu koja je takođe glumica i stariju Mirjanu.Detinjstvo je provela u rodnom Leskovcu, gde je živela sve do upisivanja fakulteta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.