EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOK VOJIN ĆETKOVIĆ: Frapiraćete se, NEVERICA
Vojin Ćetković, Foto: Ana Paunković

pogađajte

EVO KOLIKO JE ZAPRAVO VISOK VOJIN ĆETKOVIĆ: Frapiraćete se, NEVERICA

Prvu TV ulogu ostvario je u filmu Raj, Petra Zeca 1993. kao Tomin drug, a prvu glavnu ulogu u filmu Zona Zamfirova 2002. godine kao Mane

Objavljeno:

Vojin Ćetković je srpski filmski i pozorišni glumac.

Glumačku karijeru započeo je u Kruševačkom pozorištu, profesionalnu u Narodnom pozorištu u Beogradu, a nakon upisivanja Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, 1996. postao je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koje ga je stipendiralo.

1 / 5 Foto: Marina Lopičić

Prvu TV ulogu ostvario je u filmu Raj, Petra Zeca 1993. kao Tomin drug, a prvu glavnu ulogu u filmu Zona Zamfirova 2002. godine kao Mane. Proslavio se ulogama Gorana Branda Gagića u TV seriji Porodično blago, kao i po ulogama Milomira Vranića u seriji Moj rođak sa sela i po ulozi Mihailo Andrejević u filmu i seriji Montevideo, Bog te video!

Vojin Ćetković
foto: Nebojša Mandić

Višestruko je nagrađivan za uloge u pozorištu i na filmu, a izdvajaju se dve Godišnje nagrade JDP, nagrada „Branka i Mlađa Veselinović”, Nagrada Raša Plaović i Nagrada Miloš Žutić.

Nebojša Bradić, Ivana Vujić, Vojin Ćetković
foto: Nemanja Nikolić

Rođen je 22. avgusta 1971. godine u Kruševcu, gde je završio osnovnu školu i Kruševačku gimnaziju, na smeru za kulturu i informisanje.[2][3] Prvi put je na scenu kročio sa svega osam godina u „Teatru Za” u Kruševcu. Bio je član Kruševačkog pozorišta i dramske sekcije u rodnom gradu.

Vojin Ćetković
foto: Marina Lopičić

Član je Udruženja dramskih umetnika Srbije. Pre nego što je 1996. godine prešao u Jugoslovensko dramsko pozorište, bio je član ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu.

Vojin Ćetković je visok 187 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.