ON JE BIO PRAVI MUŽ RADMILE SAVIĆEVIĆ! Mnogi nisu ni znali da je U PITANJU BAŠ ON (FOTO)
Radmila Savićević, Foto: Printskrin/RTS

NAKON TOLIKO GODINA

ON JE BIO PRAVI MUŽ RADMILE SAVIĆEVIĆ! Mnogi nisu ni znali da je U PITANJU BAŠ ON (FOTO)

Rođen je u Obilićevu kraj Kruševca 17. januara 1925. godine

Objavljeno: 15:13h

Radmilu Savićević publika je upamtila po ulogama brižnih žena, majki i baka, a neke od njenih replika i danas su nezaobilazne na listama najlegendarnijih ikada izrečenih na domaćem filmu.

Ako je Radmilu volela cela Jugoslavija, ona je čitavog života volela njega - kolegu Božidara Savićevića. Ta ljubav bila je toliko jaka do poslednjeg dana da se danas može uporediti sa romansama iz najpoznatijih svetskih romana i filmova.

Božidar je 1948. godine počeo da se bavi glumom pridruživši se Radmili koja je igrala još tokom Drugog svetskog rata i tako je ostalo tokom celog života - gde je išla ona, išao je i on. Božidar i Radmila glumili su prvo u Kruševcu, pa u Nišu i na kraju u Beogradu.

- Otići iz svog rodnog grada, ostaviti svoje majke, svoje kuće, mi smo bili izvor zarade koja je njima omogućavala da svoje dane bolje prožive. To je bilo strašno. Mi smo otišli. Ljubiša Ružić je ponudio mom čoveku da dođemo u Niš. Nismo imali stan, ništa. Glumci su u svim varijantama bili sirotinja. Ne žalim se. Ja sam svoj život živela onako kako sam htela - sećala se Radmila godinama kasnije.

1 / 7 Foto: prentscreen/youtube/Besni Gejmer Vlog

Opisujući "svog čoveka" Radmila je za Božidara govorila da je "izuzetno lep čovek". Kolege i prijatelji pričali su i da je znala da bude jako ljubomorna. Novinarka RTS-a Nataša Mijušković, kojoj je glumica bila ujna, u knjizi o Radmili Savićević "Prva i poslednja" opisala je kako je to izgledalo.

Ipak, ako je Radmila i bila ljubomorna, Božidar joj to nikada nije uzeo "za zlo". Živeli su u skladnom i stabilnom braku, a jedina senka nad njihovom srećom bila je činjenica da nisu imali dece. Tako se, glumica koja je slavu stekla ulogama majki i baka, nikada nije ostvarila kao roditelj. Da to nadomeste, Radmila i Božidar svu decu su voleli kao da su njihova.

Božidar Savićević (Obilićevo kraj Kruševca, 17. januar 1925 — Beograd, 25. januar 2003) bio je srpski pozorišni i televizijski glumac.

Božidar Savićević
foto: Printscreen/Youtube

Rođen je u Obilićevu kraj Kruševca 17. januara 1925. godine. Glumom je počeo da se bavi 1948. godine. Igrao je u narodnom pozorištu u Kruševcu i narodnom pozorištu u Nišu, a zatim u Beogradskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Popularnost je stekao ulogom Kalče u predstavi „Ivkova slava“ koju je odigrao 1965. godine.

Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.