NAJBOLJI DOMAĆI FILMOVI NA KURIR TELEVIZIJI! Ne propusite danas "Lične stvari" i "O pokojniku sve najlepše"
Ilustracija, Foto: Promo

gledajte legende na ekranu

NAJBOLJI DOMAĆI FILMOVI NA KURIR TELEVIZIJI! Ne propusite danas "Lične stvari" i "O pokojniku sve najlepše"

Ovog vikenda na Kurir televiziji pogledajte domaće filmove "Lične stvari" i "O pokojniku sve najlepše".

Objavljeno:

Danas u 15.30 časova na Kurir televiziji emitovaće se film "Lične stvari" iz 1979. godine. Priča prati mladu devojku Maju Sabljić koja nakon završetka gimnazije pokušava da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu i postane glumica. Buduća studentkinja koristi svoje dugo očekivano veliko leto nakon mature, a odluka da postane glumica već joj određuje sadašnjost.

Ceo film je predstavljen u dokumentarnom stilu, uključujući i stvarne osobe beogradske filmske scene kasnih sedamdesetih godina prošlog veka. Rađen je u režiji Aleksandra Mandića, koji potpisuje i scenario. Glavne uloge igraju Maja Sabljić, Zoran Cvijanović, Branivoj Đorđević, Predrag Miletić, Sonja Savić, Duško Stevanović, Olivera Ježina.

Film "O pokojniku sve najlepše" pogledajte večeras u 22 časa

Večeras u 22 časa na Kurir televiziji emituje se film "O pokojniku sve najlepše". Srpski film iz 1984. godine rađen je u režiji Predraga Antonijevića, dok scenario potpisuju Dušan Perković i Antonijević.

Nakon rata, u malom mestu Gornji Jaukovac, predsednik Narodnog odbora zajedno sa seljacima, dovija se na razne načine kako da izbegne obavezni otkup žita i druge državne dažbine. Seljaci donose odluku da ga smene, ali je on olako izbegne. Loveći ribu eksplozivom u nesreći nastrada.

Prema nepisanom pravilu, o pokojniku sve najlepše, seoska škola dobija njegovo ime. Novi predsednik Radiša Brzak želi da selo izvuče iz zaostalosti i da ga uključi u proces industrijalizacije. Nailazi na žestok otpor, ali pridružavajući se striktno Staljinove metode i uz podršku vlasti, od seljaka stvara radničku klasu.

Glavne uloge tumače Zvonko Lepetić, Radmila Živković, Bora Todorović, Bogdan Diklić, Petar Kralj, Pavle Vuisić, Dragoljub Milosavljević, Sanja Vejnović, Tihomir Arsić i Boro Stjepanović i drugi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.