FILMSKI VIKEND NA KURIR TELEVIZIJI SA MILENOM DRAVIĆ: Pogledajte “Hasanaginica” i “Pavle Pavlović”
Promo, Foto: Promo

NAJAVa

FILMSKI VIKEND NA KURIR TELEVIZIJI SA MILENOM DRAVIĆ: Pogledajte “Hasanaginica” i “Pavle Pavlović”

Filmski dan na Kurir televiziji

Objavljeno:

Jugoslovenska kinematografija bogata je veoma uspešnim filmovima čija popularnost i dan danas nije izbledela. Svakokoga zanima kako su izgledali filmovi koji su snimljeni u to vreme, dovoljno je da istraživanje započne gledajući filmove u kojima je igrala čuvena Milena Dravić.

Legendarna filmska, televizijska i pozorišna diva snimila je preko sto filmskih ostvarenja, veliki broj televizijskih emisija i pozorišnih predstava. Voleli su je jugosloveni, ali i publika širom sveta.Filmovi zemlje koje više nema iznedrili su velikane srpskog glumišta, a ovog vikenda na Kurir televiziji u čast Milene Dravić pogledajte filmove "Hasanaginica" i "Pavle Pavlović".

Danas u 15.30 časova na Kurir televiziji pogledajte jugoslovenski igrani film "Hasanaginica" iz 1967. godine. Film je rađen prema motivima istoimene narodne pesme, u kojoj majci, igrom sudbine rastavljenoj od dece srce prepukne od tuge za njima. Radnja se odvija za vreme osmanske vlasti na Balkanu i prikazuje tragičnu sudbinu supruge lokalnog feudalca. Hasanaga je odavno napustio dom i otišao u vojni pohod, ostavivši kod kuće ženu Zeinu sa dvoje dece i ostarelom sluškinjom. Zeini u posetu dolazi brat Murat, žaleći se da mu je voda odnela zemlju i tražeći od sestre novac kako bi kupio novu zemlju od Imotskog Kadije. Zeina nestrpljivo čeka Agu. Ipak, susretsa Kadijom će biti fatalan - Zeina će biti proterana i zauvek odvojena od svoje dece. Glavne ulogei graju Milena Dravić, Rade Marković, Relja Bašić, Rastislav Jović i drugi. Scenario i režiju je uradio Miodrag Mića Popović.

FILM “PAVLE PAVLOVIĆ” POGLEDAJTE VEČERAS U 22 ČASA

Filmski klasik "Pavle Pavlović" iz 1975. godine pamti se po ulogama najznačajnijih imena domaće scene. Ostavlja nam kao uspomenu divan glas velike Milene Dravić, kao i poslednju filmsku ulogu Ljubinke Bobić.

Film donosi priču o mladom radniku Pavlu Pavloviću. Glavni junak priče je običan čovek i radnik, a kroz njegovu životnu priču dočarana je slika društvenog uređenja i problema tadašnje države u kojoj sredinom 70-ih godina vladaju korupcija i nepoštenje, a pojedinac je u svakom smislu gubitnik.

Pavle Pavlović otvoreno govori o problemima svoje fabrike u jednoj televizijskoj seriji. Od uprave dobija stan, a za uzvrat povlači datu izjavu, ali gubi prijateljstvo i poverenje kolega. Život započinje iz početka u drugom preduzeću gde stiče i nove drugove. Nakon niza zapleta u kojima se suočava i sa kriminalom glavni junak gubi život. Reditelj, scenaristai producent filma je Puriša Đorđević, dok uloge tumače Bekim Fehmiu, Milena Dravić, Slobodan Đurić, Rade Marković, LjubaTadić, Skender Rabotina, Ljubinka Bobić, Petar Božović, Faruk Begoli, Svjetlana Knežević, Đorđe Nenadović, Stojan Aranđelović, Milivoje Popović-Mavid, Danilo Stojković, DušanAntonijević, Vojislav Brajović, Dobrila Stojnić, Toni Laurenčić, Vesna Pećanac i drugi.

( Espreso / Promo )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.