EVO ŠTA SE DESILO SA NEBOJŠOM DUGALIĆEM! Prvo Voja Brajović, pa on
Nebojša Dugalić, Foto: Damir Dervišagić

priznao

EVO ŠTA SE DESILO SA NEBOJŠOM DUGALIĆEM! Prvo Voja Brajović, pa on

Udruženje dramskih umetnika Srbije je, podsetimo, reprezentativno udruženje u kulturi koje okuplja više od hiljadu članova

Objavljeno:

Glumac Nebojša Dugalić će u naredne tri godine biti na čelu Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS) na osnovu odluke koju je donela skupštine udruženja. Ovu funkciju je pre toga obavljao glumac Vojislav Voja Brajović.

Udruženje dramskih umetnika Srbije je, podsetimo, reprezentativno udruženje u kulturi koje okuplja više od hiljadu članova.

U razgovoru za RTS, Nebojša Dugalić je govorio o svojoj novoj ulozi, ali i o karijeri.

- Konstrakta je dosta toga u metaforama rekla o tome kako država gleda na umetnike u Srbiji. Imate li predstavu o tome koliko Vaših kolega nema knjižicu? - glasilo je pitanje za glumca

– Ti problemi postoje zaista i ja, dok se nisam prihvatio ove obaveze, nisam imao jasan uvid u to. Sporadično čujem da neko ima problem takve vrste, međutim, Udruženje dramskih umetnika Srbije bi trebalo da se bavi tom vrstom aktivnosti vezane za doprinose oko medicinskog, invalidskog zdravstvenog osiguranja, tako da samostalni umetnici, dakle oni koji ne ostvaruju redovne prihode u vidu plata, nego po projektima i ugovorima, Udruženje se trudi da na nivou grada, na nivou samog Udruženja, da reši taj problem plaćanja. Taj problem postoji jer postoje kašnjenja tih uplata. Udruženje će se truditi zaista, da članovi imaju to civilizacijsko pravo 21. veka da se ima knjižica barem, ako ništa drugo - rekao je Dugalić.

1 / 8 Foto: Printscreen Youtube

- Kolika je realna snaga ovog udruženja? Koliko toga ćete zaista moći da učinite? - bilo je naredno pitanje za glumca.

- Ja se sećam jedne duhovite misli. Kaže – kad hoćeš Boga da nasmeješ, samo mu reci svoje planove. Zaista je teško danas planirati. Naravno, moramo i da planiramo, da gledamo u neku budućnost, i iščekujemo neka dešavanja, i da s obzirom na to imamo nekakav plan ili barem neke opcije. Tako da, trudiću se da zaista, mislim da je to nekako najprirodnije da, s obzirom na okvir planova i ciljeva Udruženja, i svega onoga što bi Udruženje moglo da učini, da treba ići korak po korak, i probati da se uradi najviše… Realni optimizam - rekao je glumac.

- Neke Vaše kolege su otišle u Holivud. Drugi su otišli u Rusiju da snimaju filmove. Jedno vreme se spekulisalo da ćete i Vi da odete u Kanadu. Zbog čega ste zapravo ostali u Srbiji? - pitala je novinarka RTS-a glumca.

- Ja nikada nisam imao želju ni potrebu da odlazim odavde, naprotiv! Ako je neko ukorenjen čovek, onda sam to ja. Ali razumem kada je neko drugačiji, i mislim da čovek onde gde jeste treba da dâ najbolje od sebe i posluži najbolje što može, a ostalo – nije u njegovoj moći - rekao je glumac.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.