URADILA JE U "TOP GUN"-U OVO I OSVOJILA OSKARA: Od taj je obeležena za života (FOTO)
Teri Nan, Foto: Profimedia

Ispovest!

URADILA JE U "TOP GUN"-U OVO I OSVOJILA OSKARA: Od taj je obeležena za života (FOTO)

Pesma "Take my breath away" iz prvog dela "Top guna" je obeležila ovaj film u ušla u istoriju pop muzike.

Objavljeno:

Kada se davne 1986. godine u bioskopima pojavio film "Top Guna" sa Tomom Kruzom i Keli Makgilis u glavnim ulogama, malo ko nije odmah zapamtio i pevušio melodiju muzičke numere koja je obeležila ovaj film.

Ovu pesmu je napisao dotad nepoznati američki bend "Berlin", koji su nakon ove pesme postali planetarno popularni.

Posrećilo nam se. Dotad smo bili niko i ništa. Nismo imali nijedan hit, bili smo mali andergraund bend"- priseća se danas svojih početaka pevačica Teri Nan.

Nan je za The Post ispričala kako je uopšte došlo do saradnje sa velikom holivudskom produkcijom.

"Đorđo Moroder, producent filma je imao u vidu mene, ali i još neka imena iz sveta muzike. Bila su to sve važnija i poznatija imena od mene i mog benda. Neki od muzičara snimili su demo snimke, ali produkciji se ništa od toga nije dopalo. Stoga sam na ipak dobila priliku i oduševila ih", rekla je danas 62-godišnja Nan.

Za svoje izvođenje pesme sa grupom Berlin dobila je i Oskara, a tu se krije i interesantna priča. Naime, Teri i ostali članovi benda su odbili da dođu na Dodelu oskara, jer su uslovljeni da na sceni otpevaju samo refren pesme.

Terri Nunn
foto: Profimedia

"Rekla sam da neću da dođem ako ne mogu da izvedem celu pesmu. Kako nisu pristali, otišla sam sa bendom na turneju, a u vreme Oskara bili smo u Tajvanu. Dodelu smo pratili na televiziji u hotelskoj sobi i shvatili da je naša pesma pobednička", prisetila se pevačica, a onda dodala: "Bila je to glupa odluka, bila sam mlada i glupa. Trebalo je da odem na dodelu."

Iako se bend raspao krajem 80-ih, grupa se ponovno okupila 1998. godine i od tada aktivno sviraju i stvaraju pjesme te održavaju koncerte i turneje. Zbog pandemije su neko vreme bili prisiljeni da smanje aktivnosti, ali trenutno promovišu zadnji album "Transcendance" nastao 2019.

Zanimljivo je to da ni 36 godina nakon izlaska originalnog "Top Guna" Teri nije imala priliku da upozna Toma Kruza, ali zato je upoznala Keli Makgilis tokom putovanja u Italiju.

"Kada smo se upoznale, Keli je zaplakala od sreće i rekla mi da joj je moja pesma promenila život. Bilo je to jako emotivno i srećna sam da sam imala priliku da je upoznam"’, rekla je Teri.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.