U BEOGRADU PREMIJERA FILMA O UKRAJINI: Da li ćete ga pogledati?
Foto: Profimedia

RADNJA ĆE VAS RASPLAKATI

U BEOGRADU PREMIJERA FILMA O UKRAJINI: Da li ćete ga pogledati?

Projekcijom filma "Napolju" ukrajinske rediteljke Olge Žurbe (Olha Zhurba), večeras će u Beogradu biti zatvoren 15. Medjunarodni festival dokumentarnog filma Beldoks.

Objavljeno: 08:29h

Pre prikazivanja filma, u 19.30 u Domu omladine Beograda će na svečanosti zatvaranja festivala biti dodeljene nagrade u okviru međunarodnog takmičarskog programa, srpskog takmičarskog programa i nagrada za najbolji kratki film festivala.

Film "Napolju" prati 13-godišnjeg dečaka Roma tokom pobune 2014. u Ukrajini. Roma brzo postaje poznato lice i maskota revolucije. Ali iza maskirne uniforme, naočara za sunce i neustrašivosti krije se usamljeni dečak iz sirotišta.

U dvorani Kulturnog centra Beograda danas u 17.00 u okviru Beldoksa biće organizovana posebna projekcija u čast Mantasa Kvedaravičiusa - litvanskog reditelja, arheologa i antropologa koji je u aprilu ubijen u Marijupolju dok je snimao novi dokumentarni film.

Pre projekcije njegovog filma "Mariupolis", iz 2016, posetiocima će govoriti zamenici ambasadora Ukrajine i Nemačke u Srbiji, Marko Martinjuk i Dorotea Gizelman.

dom omladine
foto: Filip Plavčić

Film "Mariupolis" je "vizuelno moćan omaž gradu na obali pred kojim je rat i uništenje kojeg smo danas svedoci, dat kroz prikaz svakodnevnog života", najavili su organizatori Beldoksa.

Poslednjeg dana festivala biće prikazana još dva filma u dvorani Kulturnog centra Beograda - "Gnezdo" i "Onaj ko pobegne je duh" (19.00).

U Muzeju Jugoslovenske kinoteke, u Kosovskoj 11, od 17.30 biće prikazan film "Tajanstveni objekat".

U Jugoslovenskoj kinoteci, u Uzun Mirkovoj, u 18.00 održaće se projekcija filma "Gospodin Landsbergis".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.