LJUBAVNIK PUCAO U NAŠU GLUMICU, ZAVRŠILA U KOMI
Foto: Printscreen

ŠOK

LJUBAVNIK PUCAO U NAŠU GLUMICU, ZAVRŠILA U KOMI

Izvukla se iz kome, ali je tragedija na njoj ostavila traga jer je ostala paralizovana

Objavljeno:

Ime Milje Vujanović mnogima će vratiti žalosnu sliku devedesetih, kad su se po televizijama pojavljivale raznorazne proročice, Kleopatre, magovi, huškači, prevaranti… I Milja Vujanović, astrološkinja, koja se “udala” za zvezdu Regulus.

Međutim, malo ko zna da je Milja Vujanović 1967. godine bila mis Srbije, a nakon glavne uloge u filmu “Rani radovi” Želimira Žilnika (1969), koji je na prestižnom Berlinalu osvojio “Zlatnog medveda”, predviđali su joj sjajnu glumačku karijeru.

Milja Vujanović je završila dva fakulteta – Dramsku akademiju i žurnalistiku, a uloge je ostvarila u filmovima “Sneg na usnama”, “Majka, sin, unuk, unuka”, “Rani radovi”, “Bube u glavi”, “Bablje leto”, “Neretva”, Most”, “Nokaut”.

Milja je “posle Eve Ras, bila druga glumica koja se svlačila u filmovima”, a dala je izjavu “da bolje izgleda bez odeće, nego kad je obučena”.

Ipak joj je u nekom momentu dosadilo da igra uloge golišavih lepotica, pa se povukla i potpuno posvetila astrologiji. Stekla je diplome svetski priznatih astroloških škola i postala “stručnjak za zvezdanu magiju”.

– Odluku da napustim film donela sam kada sam shvatila da tekstovi koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama izgovarala. Astrologiju sam počela da proučavam pre trideset godina. I mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala verna sve do danas. Uostalom, ne biramo mi profesiju, profesija bira nas – objasnila je svojevremeno.

Milja se odrekla glumačke karijere, ali ne i javnog života, pa je tako pisala za medije, objavljivala knjige, pojavljivala se u emisijama, a tokom devedesetih je imala i svoju kontroverznu emisiju u kojoj je nacionalističke stavove plasirala s astrološkim objašnjenjima.

Zvezde joj, ipak, nisu nagovestile tragediju koju će doživeti – u maju, 2000. godine, njen ljubavnik Obrad Zejak pucao je u nju, a onda se prijavio za pokušaj ubistva. Milja se izvukla iz kome, ali je tragedija na njoj ostavila traga jer je ostala paralizovana.

Milja Vujanović
foto: Printscreen/Youtube

Kada je završio peti razred, Milja Vujanović je sina ispisala iz škole.

‒ Šesti, sedmi i osmi razred završio sam vanredno. A i to je najverovatnije bilo preko veze pošto se ne sećam da sam uopšte učio ‒ prisetio se Leon Vujanović.

‒ Činjenica da sam i pored „rupa“ u najosnovnijem obrazovanju uspeo ne samo da diplomiram, već i da savladam i razumem ćelijsku biologiju i medicinsku laboratorijsku dijagnostiku čini me vrlo ponosnim. U to sam uložio nebrojene sate ‒ kaže Leon, koji danas živi u Americi, a zadržao je majčino prezime.

‒ Pucao je u Milju i rekao mom bratu: “Ubio sam ti majku”. Ugasio je cigaretu pored moje mame na podu i otišao u policiju da se prijavi ‒ svedočila je Maša o tragičnom događaju, kada je Obrad Zejak 2000. godine pucao u Milju Vujanović u prisustvu sina Leona.

U poslednjim godinama svog života Milja se posvetila pisanju knjiga, a umrla je 4. juna 2005. godine u Beogradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.