POSLUŠAJTE DELIĆ NEOBJAVLJENE PESME ĐORĐA BALAŠEVIĆA!
Foto: Dragan Kadić

gosti tamburaši

POSLUŠAJTE DELIĆ NEOBJAVLJENE PESME ĐORĐA BALAŠEVIĆA!

Do sada nepoznata pesma preminulog kantautora Đorđa Balaševića, biće premijerno emitovana večeras 29. aprila u 20 sati u Ulici Jovana Cvijića ispred kuće porodice jednog od omiljenih muzičara na našim prostorima.

Objavljeno: 14:13h

Kako je na svom Fejsbuk nalogu najavila ćerka Jelena Beba Balašević, biće predstavljena i antologija ljubavne poezije tog kantautora, sa neobjavljenim pesmama i prepiskama koje je imao sa svojom suprugom Oliverom Balašević.

U susret premijeri i predstavljanju antologije, Olivera Balašević je na svom Instagramu objavila i delić nove pesme uz objavu: "Serenada kao takva nije uvek samo uspavanka... 29. april...".

"I vraga ću ubediti da se mane zla. Mesečinu da niz lotru došunja do tla... Pse, da ne laju, ako baš ne moraju..." prve su reči do sada ne objavljene Balaševićeve pesme.

"Ta senzibilnost i ono što se može uvek iščitati u dve reči Dodir svile, što je i prikaz svojevrsne antologije ljubavne poezije priređena za to veče, jeste sva ona posebnost, ljudskosti i umetnosti koja se decenijama negovala u ovoj kući", rekla je Olivera Balašević za RTS.

Na večerašnjem audio-vizuelnom događaju, biće tamburaši i članovi porodice, a pozvani su da prisustvuju svi.

Balašević će uskoro u rodnom Novom Sadu dobiti i muzej "Atelje snova" na oko 500 kvadratnih metara, a nalaziće se u blizini novosadskog keja i Dunava koji su opevani u mnogim Balaševićevim pesmama.

Zbog ovog događaja izmenjene trase autobusa koji tuda saobraćaju

JGSP "Novi Sad" saopštilo je da će u skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve danas od 18:00 do 23:00 časova autobusi na linijama 11A i 11B saobraćati izmenjenim delom trase. Za dodatne informacije, putnici bi trebali da se informišu na sajtu ovog preduzeća.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.