BOŽE... PROĆI ĆEMO: Ovo je najmoćnija MOLITVA ikad izgovorena u nekom našem filmu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/Salmedin Mesihovic

Da se zalediš

BOŽE... PROĆI ĆEMO: Ovo je najmoćnija MOLITVA ikad izgovorena u nekom našem filmu! (VIDEO)

Stole Aranđelović je u remek delu "Sutjeska" odigrao jednu od najjačih scena u evropskom filmu
Objavljeno:

Jugoslovenska kinematografija je bila jedna od najjačih u svetu 60-tih i 70-tih godina. Vrhunski umetnici, dobre škole, zajedno sa velikim budžetima koje je Titova država izdvajala, po ugledu na SAD, za produkciju i promociju SFRJ, rezultirali su "poplavom" filmova koji su nam ostali za večnost da uživamo u njima.

Jedan od najboljih filmova iz 70-tih je Sutjeska, reditelja Stipeta Delića, za koju su scenario napisali Sergej Bondarčuk, Volf Mankovič, Ugo Piro, Branimir Šćepanović i Miljenko Smoje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Za one koji nisu gledali, u filmu glumi all-star ekipa: Ričard Barton (kao Tito), Ljuba Tadić, Bata Živojinović, Irena Papas, Milena Dravić, Bert Sotlar, Boris Dvornik, Rade Marković, Ljubiša Samardžić, Milan Puzić, Kole Angelovski, Stole Aranđelović...

Ovaj poslednji, Stole, odigrao je u ovom filmu najbolje u životu, u ulozi popa koji preispituje svoju veru usred borbe dobra i zla, bombi, noževa, eksplozija...

U jednom momentu, reditelj Delić daje glavnu reč Stoletu, koji iz daha recituje, dok u pozadini grme nemačke ratne himne:

- Bože, u ime dece, u ime žena, u ime nemoćnih, u ime ljudi, otvori im vrata da prođu. Oni moraju da žive! Ako te ima, budi na našoj strani. A AKO TE NEMA, PROĆI ĆEMO!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.