UPRAVO JAVLJENO, UMRLA POZNATA GLUMICA! (FOTO)
Glumica, Foto: Printscreen/Youtube/Camões TV

crne vesti

UPRAVO JAVLJENO, UMRLA POZNATA GLUMICA! (FOTO)

Saopštene najnovije vesti

Objavljeno: 17:21h

Umrla je još jedna velika žena.

Porodica i prijatelji se opraštaju od nje.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Camões TV

Portugalska Glumica Eunise Munjoz umrla je ovog petka u bolnici Santa Kruz, u Lisabonu, u 93. godini. U novembru prošle godine navršila je osam decenija karijere. Vlada je proglasila dan nacionalne žalosti na dan njene sahrane.

Sa 13 godina debitovala je u predstavi Vendaval sa Companhia Rei Colaco-Robles Monteiro, u Teatro Nacional D. Maria II. Kroz reč, Eunis je otvorila put i tako poslata jedna od poznatijih portugalskih glumica.

Eunise umnožava svoj talenat u filmovima, serijama i predstavama. Prikuplja aplauze i nagrade.

Odlučila je da se povuče sa scene sa predstavom „A Margem do Tempo“, zajedno sa svojom unukom Lidijom Munjoz. Prima od predsednika Republike Veliki krst Vojnog reda Santjago da Espada.

Glumica
foto: Printscreen/Youtube/Camões TV

Na dan kada proslavlja 80 godina karijere, vraća se i glumi u Teatro Nacional D. Maria II, gde je debitovala 1941. godine.

Ruj de Karvaljo: "Moja sestra, prijatelj, otišla je bez pozdrava".

Glumac Herman Hoze kaže da doživljava "mešavinu osećanja" u vezi sa smrću Eunise Munjoz. „Prvo, zato što smatram da je živeti skoro 94 godine privilegija, stoga, strogo govoreći, kraj njegovog životnog ciklusa treba da smatramo savršenim i završenim delom“, rekao je on u izjavama za RTP.

S druge strane, postoji deo nas koji to ne dozvoljava, jer ona nije intelektualno ostarila, dodao je.

"Eunise je primer života. Da postoji radionica o umetnosti dobrog starenja, Eunise bi bila savršen primer", dodao je Herman.

Glumac Diogo Infante, takođe blizak glumici, kaže da je skrhan i govori o "najvećoj portugalskoj glumici svih vremena".

Na smrt glumice reagovao je i premijer Antonio Kosta. „Eunise Munjoz je definitivno obeležila portugalsko pozorište, radeći sa najvažnijim rediteljima i kompanijama, a da nikada nije propustila da se obnovi, da se ponovo osmisli, da osvoji sledeće generacije“, napisao je on na Tviteru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.