KULTNI FILMOVI SU MOGLI BITI UNIŠTENI U SAMO JEDNOM POTEZU: Ovo gledaoci nisu mogli da znaju (VIDEO)
Kum, Foto: Profimedia

sedma umetnost

KULTNI FILMOVI SU MOGLI BITI UNIŠTENI U SAMO JEDNOM POTEZU: Ovo gledaoci nisu mogli da znaju (VIDEO)

Kada je snimao film Terminator, Arnold Švarceneger se držao jednog veoma striktnog pravila.

Objavljeno:

Koliki god da ste poznavalac sedme umetnosti, sigurni smo da postoje detalji o popularnim filmskim ostvarenjima koji su i vama promakli. U narednim redovima otkrićemo vam neke zanimljivosti o filmovima, zbog kojih ćete filmske naslove o kojima je reč ubuduće gledati drugim očima.

Arnold Švarceneger praktično ne trepće u Terminatoru (1984) i njegovim nastavcima

Kada je snimao film Terminator, Arnold Švarceneger se držao jednog veoma striktnog pravila. Naime, da bi bio što uverljiviji kao robot ubica iz budućnosti, on je odlučio da uopšte ne trepće. „U prvom filmu iz sage, nažalost, bilo je scena u kojima sam ipak trepnuo”, izjavio je popularni glumac i dodao: „Kad je došlo vreme da radimo na nastavku, rekao sam Džejmsu Kameronu da više nema mesta za greške i da planiram da učinim sve da nijednom ne trepnem dok budem snimao svoje scene.”

Jedna mačka je vrlo lako mogla da upropasti uvodnu scenu Kuma (1972)

Ako obratite pažnju na uvodnu scenu u filmu Kum, primetićete da tokom razgovora između Don Vita Korleonea, koga je tumačio Marlon Brando, i lokalnog grobara koji od njega traži uslugu na dan venčanja njegove ćerke, na krilo mafijaškog bosa skače jedna mačka. Prema rečima reditelja filma, Frensisa Forda Kopole, to uopšte nije bilo planirano, već je u pitanju bila njegova improvizacija.

„Video sam mačku kako trči po studiju i iz nekog razloga sam je stavio u ruke Marlona Branda, bez ikakvog objašnjenja. Na moje iznenađenje, on je nastavio da izgovara svoj tekst i istovremeno se igra sa mačkom. Kada smo videli kako je sve ispalo na kraju, odlučili smo da sačuvamo ovaj snimak i uvrstimo ga u film”, objasnio je Kopola.

Portret nage Kejt Vinslet u Titaniku (1997) je nacrtao reditelj filma Džejms Kameron

U sigurno najerotičnijoj sceni filma Titanik, siromašni Džek Doson (Leonardo Dikaprio) crta portret imućne i u ovoj sceni nage Rouz Devit Bjukejter (Kejt Vinslet). Dikaprio, koji je i 1997. važio za vrhunskog glumca, ipak nema talenat za crtanje, zbog čega je portret morao da napravi neko drugi koji poseduje ovu veštinu. U ovom slučaju to je bio reditelj filma, Džejms Kameron glavom i bradom, a dati crtež je mnogo godine kasnije prodat na aukciji za 11.000 dolara.

Mišel Rodrigez nije znala da vozi kada je dobila ulogu u filmu The Fast and the Furious (2001)

Ako ste gledali film The Fast and the Furious (2001) i njegove nastavke, znate da vožnja automobila čini bar polovinu trajanja svakog od ovih filmova. Zbog toga je veoma neobično da Mišel Rodrigez, koja igra Leti Ortiz u ovom filmskom serijalu, uopšte nije imala vozačku dozvolu kada se prvi put pojavila na setu filma The Fast and the Furious. Verovali ili ne, tada 22-godišnja glumica naučila je da vozi tek tokom samog snimanja filma.

Oko 80% dijaloga u filmu Thor: Ragnarok (2017) improvizovano je tokom njegovog snimanja

Taika Vaititi, reditelje filma Thor: Ragnarok (2017), izjavio je da oko 80% dijaloga u ovom filmu ne potiče iz scenarija. „Moj stil snimanja filmova je da stojim pored kamere i glumcima sufliram rečenice za njihove likove koje su mi upravo pale na pamet. Ne zanima me da li je ispred mene Entoni Hopkins ili neki manje poznati glumac; isto se ponašam sa svima na setu”, objasnio je svoj način rada novozelandski režiser, scenarista i glumac.

(Espreso/CityMagazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.