ŠOTRA PO KAZNI: Urednik me poslao da gledam novi srpski film. Kako mi je bilo? Ne pitajte! (VIDEO) (FOTO)
Foto: promo

Santa Maria della Salute

ŠOTRA PO KAZNI: Urednik me poslao da gledam novi srpski film. Kako mi je bilo? Ne pitajte! (VIDEO) (FOTO)

Nepoznati novinar pustio je suzu u bioskopskoj sali...
Objavljeno: 15:50h

Pošto sam sinoć radio do kasno uveče, buđenje u 09.00. da bih se nacrtao na dogovorenoj lokaciji zbog prevoza, do mesta večnog počinka moje reputacije kul lika koji ne gleda novije domaće filmove, odnosno bioskopa Roda.

foto: promo

Dogegao sam se promrzao, proklinjući gore navedenog urednika, (koga ovom prilikom pozdravljam i zahvaljujem mu se) do mini-busa koji je vozio novinare i udobno se smestio. Po glavi mi se već vrzmala ideja da već pri gašenju svetala, stavim slušalice, pustim muziku i lagano utonem u dvočasovni san. Računajući, prekinuće me gromoglasan aplauz na kraju filma. Ali to se neće desiti, ponavljam...

foto: promo

"Santa Maria della Salute", ime je moje kazne. Bio sam upućen tek toliko da znam da je reč o biografskom opisu dela života Laze Kostića, velikog srpskog pesnika. Kakvo smaranje, pomislih, čega ću se setiti nešto kasnije, dok budem brisao nekoliko novinarskih suza.

Znam istoimenu Kostićevu istoimenu pesmu, čitao sam i ja lektiru. Dirljiva pesma, nastala od najfinije emocije pesnika koju je gajio prema svojoj kumici Lenki Dunđerski. Kostić je bio 30 godina stariji od nje, a bila mu je i kuma, nije red.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.