MALO KO JE ZNAO DA SU OVE HOLIVUDSKE DAME ZAPRAVO SRPKINJE: Jedna od njih je čuvena PLEJBOJ ZEČICA, šokiraće vas
Žene, Foto: Profimedia, Printscreen/Youtube/ladybird3, Printscreen/Youtube/ Studio 10

LEPOTICE

MALO KO JE ZNAO DA SU OVE HOLIVUDSKE DAME ZAPRAVO SRPKINJE: Jedna od njih je čuvena PLEJBOJ ZEČICA, šokiraće vas

Stana je zvezda u Holivudu, a s vremena na vreme poseti naš region i svima jasno pokaže koliko joj prija boravak na ovim prostorima

Objavljeno:

Među slavnim glumcima u epicentru svetske filmske industrije, Holivudu, ima i onih koji imaju srpsko poreklo. Nikada nisu skrivale svoje poreklo, naprotiv, ističu ga i ponose se time.

Marina Abramović

Poreklom Beograđanka, Marina je svetski priznata umetnica. Njeni perfomansi prate se sa ogromnim interesovanjem, kritika i publika ih odlično prihvataju. Marina od 2002. godine živi u Njujorku.

1 / 4 Foto: Profimedia

Dobitnica je brojnih priznanja, poput "Zlatnog lava" na Bijenalu u Veneciji 1997. godine i nagrade Udruženja američkih kritičara 2004. godine. Osim što širom sveta dočarava moć svojih performansa, Marina i predaje, Berlinu, Hamburgu, Parizu. Osnovala je Marina Abramović Institut (MAI) u Hadsonu, u Njujorku.

Koko Ti – Nikol Ostin

Nikol Ostin, poznatija pod pseudonimom Koko Ti, jedna je od najpopularnijih starleta u Americi. Srpsko poreklo joj dolazi sa majčine strane, po babi i dedi. Plejboj zečica, fitnes model, zvezda rijaliti programa, glumica, vlasnica sopstvene modne linije, kolekcije seksi igračaka, ali i supruga repera Ajs Tija pažnju privlači i isticanjem svog porekla.

1 / 3 Foto: Printscreen Instagram

Koko je na društvenim mrežama molila je za pomoć Srbiji i poručila da saoseća sa tragedijom koja je zadesila našu državu u maju mesecu 2014. godine. Koko prati veliki broj kritika, ali i pohvala, jer su oprečne reakcije u komenatrisanju provokativnih javnih ličnosti neizbežne.

Katarina Oksenberg

Katarina Oksenberg je britanska glumica srpskog porekla. Ona je ćerka Hauarda Oksenberga i princeze Jelisavete Karađorđević. Rođena je 1961. godine u Njujorku. Kao glumica debitovala je 1982. godine ulogom princeze Dajane. Proslavila se ulogom Amande u seriji "Dinastija". Do sada je glumila u više od dvadeset filmova i u epizodama različitih serija. Katarina poseduje i srpski pasoš.

Ima troje dece Indija Rajven Oksenberg, Maja van Din i Selest Alma van Din. Njen drugi muž, od 1999. godine, je Kasper van Din sa kojim ima dvoje dece. Indija je lični asistent Pirsa Brosnana i od maja 2013. godine je bila više nedelja u Beogradu zbog snimanja filma.

Stana Katić

Iako je rođena u Kanadi, glumica Stana Katić je postala prava TV zvezda u Americi. Proslavila se najpre u seriji "24 sata", a zatim i u hit seriji "Kasl", u kojoj igra glavnu ulogu - detektivku Kejt. Stanin otac je Srbin, poreklom iz dalmatinskog gradića Vrlika, koji je sa suprugom emigrirao u Kanadu još pre raspada Jugoslavije.

Osim srpskog i engleskog, Stana tečno govori još tri jezika, a čak je, na njegovo insistiranje, naučila popularnog američkog voditelja Džimija Kimela da psuje na srpskom. Glumica se 2015. udala za Krisa Brkljača, koji je odrastao u Australiji, a koji je poreklom iz Like. Venčanje je organizovano u Dalmaciji. Stana je zvezda u Holivudu, a s vremena na vreme poseti naš region i svima jasno pokaže koliko joj prija boravak na ovim prostorima.

Saša Aleksander

Najuspešnija i najpopularnija glumica srpskog porekla svakako je Suzana Drobnjaković, poznatija kao Saša Aleksander. Zbog predugačkog imena, roditelji su joj dali nadimak Saša, po starijem bratu Aleksandru, koji je Suzana prisvojila i kao umetničko ime.

Našoj publici najpoznatija je po ulozi agentkinje Ketlin Tod iz serije "Marinci", u kojoj je igrala tri sezone, kao i u mnogobrojnih filmovima. Ona se proslavila ulogom u seriji "Dosonov svet", a nedavno je gostovala i u hit seriji "Shameless". Glumica kaže da je do kasnog tinejdžerskog doba dolazila u domovinu svojih roditelja, obilazivši rodbinu na selu, gde je znala da provede ceo letnji raspust.

Natalija Nogulić

Vojin Nogulić i njegova supruga Jelena, dobili su ćerku Nataliju 1950. godine, koja se rodila u Čikagu, gde su tada živeli. Natalija je publici napoznatija po ulozi komandanta svemirske stanice, Aline Nehajeve u serijalima "Zvezdane staze".

Igrala je u brojnim holivudskim ostvarenjima, a napisala je i roman "Rat jedne žene" u kojem govori i o svom srpskom poreklu.

Nataša Pavlović

Porodica glumice Nataše Pavlović, sedamdesetih godina prošlog veka, emigrirala je u Ameriku. Nataša je rođena u selu Popovi kod Bijeljine, a publici je poznata po brojnim ulogama, poput onih u ostvarenjima "Space Warriors", "The Naked Truth", "Las Vegas", "Bitter Fruit" i mnogim drugim.

Osim toga što je poznata glumica, Nataša je i model. Ponela je titulu Mis Beverli Hilsa, a ima još jednu strast – pilotiranje. U februaru 2004. godine je bila kopilot u avionu "mig 25" koji je dostigao visinu od 25.000 metara. Kako se navodi na njenom zvaničnom sajtu, Nataša je "na ivici svemira" mahala srpskom i američkom zastavom.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.