TVITER SUSPENDOVAO, PA VRATIO NALOGE O RUSKOJ INVAZIJI
Tviter, Foto: Profimedia

PREDOMISLILI SE

TVITER SUSPENDOVAO, PA VRATIO NALOGE O RUSKOJ INVAZIJI

Društvena mreža savetuje Ukrajince i kako da zaštite svoje naloge

Objavljeno:

Twitter kaže da je greškom uklonio naloge koji su pratili ruske vojne aktivnosti usred invazije na Ukrajinu. Kako TechCrunch napominje, obrisani nalozi, koji su od tada vraćeni, uključivali su agregator postova koje su generisali korisnici iz Ukrajine, ali i naloge koji su se borili protiv lažnih vesti.

Dok su korisnici u Ukrajini krivili masovno prijavljivanje njihovih naloga, šef odeljenja koje se bavi pitanjima integriteta kompanije, Džoel Rot, rekao je da to uopšte nije bio faktor.

Umesto toga, brisanje ovih naloga bio je rezultat grešaka koje su načinili ljudski moderatori koji se proaktivno bore protiv izmanipulisanih medija na platformi, rekao je portparol Twitter-a.

Pored proaktivnog praćenja izmanipulisanih medija koji dolaze iz regiona, Twitter je takođe ukrajinskim korisnicima pružao savete kako da zaštite svoje naloge.

Ukrajinske veb stranice bile su mete sajber napada u poslednjih nekoliko nedelja, a nalozi na društvenim mrežama, posebno oni koji dele vesti i slike iz zemlje, takođe bi mogli biti na meti.

Twitter Safety je objavio niz tvitova na ukrajinskom jeziku sa savetima kako da korisnici zaštite svoje naloge jakim lozinkama i dvofaktorskom autentifikacijom. Takođe je uključivao linkove do svoje stranice za podršku za sve one čiji su nalozi kompromitovani ili zaključani.

Društvena mreža je takođe pozvala korisnike da onemoguće praćenje lokacije i pružila je korisnicima uputstva kako da uklone lokacije iz prethodnih tvitova.

Na kraju, savetovali su korisnike da deaktiviraju svoj nalog ako smatraju da je najbezbednija opcija da ga potpuno obrišu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.