Epl obara sve rekorde: Tromesečni profit teži od 10 milijardi dolara!

MASOVNA POMAMA

Epl obara sve rekorde: Tromesečni profit teži od 10 milijardi dolara!

Pošto je tehnološki gigant u prethodna 3 meseca prodao više od 48 miliona ajfonova, zabeležio je rekordno povećanje prihoda od 22% u odnosu na isti period prošle godine
Objavljeno: 15:52h

Američki tehnološki gigant Epl zabeležio je rekordne prihode u kvartalu koji je završen u septembru, saopštila je sinoć kompanija uz predviđanja dobre prodaje ajfonova za vreme predstojećih praznika.

Prihodi Epla ili su 51,5 milijardi dolara, u kvartalu od jula do septembra, što je povećanje 22 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Epl je prodao više od 48 miliona ajfonova, što je kompanija navela kao rekordnu prodaju u tom kvartalu.

Neto profit od jula do septembra bio je 11,1 milijardi dolara, 30 odsto više nego godinu dana ranije, navela je kompanija i dodala da je 2015. do sada najuspešnija godina.

Rast je podstaknut rekordnom prodajom ajfon aparata u kvartalu juli - septembar, većom raspoloživošću satova Epl i rekordnom prodajom laptopova Mek, navela je kompanija.

Kompanija predviđa da će u kvartalu koji se završava u decembru neznatno preći prošlogodišnji fenomenalan rezultat od 75,5 miliona prodatih ajfon aparata tokom sezone praznika.

Kuk je rekao da rekordan broj ljudi prelaze na Epl sa telefona rivalskih firmi.

Prihodi kompanije u Kini, Hong Kongu i Tajvanu bili su 12,5 milijardi dolara, što predstavlja 24 odsto ukupne prodaje Epla i povećanje od 99 odsto u odnosu na prošlogodišnji prihod iz te oblasti, uprkos naznakama da se kineska privreda usporava. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.