TVITER UVODI NOVE OZNAKE: Profili zvaničnih institucija se "odvajaju"
Twitter novosti, Foto: Profimedia

NOVA OZNAKA

TVITER UVODI NOVE OZNAKE: Profili zvaničnih institucija se "odvajaju"

Među novim zemljama čiji će zvaničnici i institucije biti označeni je i Srbija

Objavljeno: 00:09h
  • 1

Kompanija Tviter danas je saopštila da će sledeće nedelje dodati oznake za identifikovanje više računa povezanih sa vlastima neke države, uključujući lične naloge svetskih lidera, ''kako bi korisnici imali više konteksta za geopolitičke diskusije na platformi''.

Među novim zemljama čiji će zvaničnici i institucije biti označeni je i Srbija.

Ostale nove zemlje u kojima će visoki zvaničnici i institucije biti označeni su Kanada, Kuba, Ekvador, Egipat, Nemačka, Honduras, Indonezija, Iran, Italija, Japan, Saudijska Arabija, Španija, Tajland, Turska i Ujedinjeni Arapski Emirati, prenosi Rojters.

U avgustu je Tviter saopštio da će početi da etiketira naloge državnih medija kao što su ruski Sputnjik i kineska Sinhua, i nekih ključnih vladinih zvaničnika iz pet stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - Kine, Francuske, Rusije, Velike Britanije i SAD.

Ta platforma je najavila da proširuje svoje oznake na ključne vladine zvaničnike i institucije koji su bili glas nacionalne države u inostranstvu'' iz zemalja G7 i većine zemalja u kojima je Tviter identifikovao ono što smatra državnim informacionim operacijama.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media