Čovek kiborg: Englez ima ruku koja je i telefon, punjač, baklja i dron!? (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

KAO ROBOKAP

Čovek kiborg: Englez ima ruku koja je i telefon, punjač, baklja i dron!? (VIDEO)

Džejms Jang (26) ostao je bez ruke nakon što ju je voz odsekao, ali zato danas može da čini stvari kao niko drugi
Objavljeno: 17:45h

Od sjaja do očaja... ili obrnuto. Kako god okrenete, to je "u malom" ono što je mladi Džejms Jang (26) prošao do sada u životu. Klinac napravio super repliku Wall-E robota - od đubreta! (FOTO) (VIDEO) U jednom trenutku, bio je osakaćeni čovek, invalid, razbijenih snova i suicidnih misli. Danas je mnogo više od toga i može da čini stvari koje ni jedan drugi čovek ne može. Postao je čovek kiborg!

Naime, mladi Britanac je pre nepune 4 godine doživeo tešku nesreću, kada je pao pod voz, koji mu je odsekao levu ruku i nogu.

Džejms je pristao da bude deo eksperimenta u kojem će da mu se ugradi prototip bioničkih ekstremiteta. Jang je bio u veštačkoj komi, prošao je čak 12 operacija i evo kako danas izgleda:

Naravno, bilo je potrebno i nekoliko meseci da rane zarastu, sve dođe na svoje mesto i da se Džejms ponovo oseti kao čovek... ali i kao robot. - Veliku utehu pronašao sam u video igricama, gde su mi takvi heroji oduvek bili omiljeni. Tačno kao čuveni Snejk iz igre Metal Gear Solid - kaže Englez, koji sada ponosno nosi svoj "dodatak". Njegova bionička ruka napravljena je prilagodljivo, tako da može da se skida kada god za tim ima potrebe, kada se Džejms umori ili kupa. Ruka je specijalna i po tome što ima više funkcija, poput punjača, slanja poziva, a čak može da se pretvori u baklju ili daljinski za dron. Na kraju, što je možda i najbitnije, moći će da se zameni i kada se tehnologije usavrše. Japan je sve stariji: Roboti su tamo kao dobar dan! (VIDEO) U kakvom vremenu živimo, neverovatno, zar ne?


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.