NEOČEKIVAN POTEZ MAJKROSOFTA: Oni koji su koristili OVAJ sistem biće izloženi bezbednosnom riziku! (VIDEO)
Majkrosoft, Foto: AP

Promene u svetu sajber bezbednosti

NEOČEKIVAN POTEZ MAJKROSOFTA: Oni koji su koristili OVAJ sistem biće izloženi bezbednosnom riziku! (VIDEO)

Ova vest iznenadiće sve one koji su Windows 7 smatrali pouzdanim operativnim sistemom

Objavljeno:

Od 14. januara ove godine, korporacija Majkrosoft više neće praviti ažuriranja za operativni sistem Windows 7. Tako da ukoliko koristite kompjutere sa ovim sistemom, vreme je za promenu uređaja ili instaliranje naprednije Windows 10-ke. Ovaj sistem moćićete i dalje da koristite, ali će on biti izloženiji bezbednosnim rizicima- stoji u tekstu na sajtu kompanije.

Podsetimo, Majkrosoft je sredinom osamdesetih godina prošlog veka počeo da razvija ovakav tehnološki izum koji se vremenom poboljšavao i evoluirao. Takođe, na to je uticala globalizacija kao i mogućnost da se preko interneta značajno uštedi vreme.

Ovakav operativni sistem primenjiv je i na mobilnu telefoniju budući da je svojevremeno Majkrosoft kupio finsku Nokiu i u neke od njenih modela poput Lumia ugrađivao Windows 8. Svakako, ova vest iznenadiće sve one koji su Windows 7 smatrali pouzdanim operativnim sistemom.

Sa Windows 10 lakše je instalirati ažuriranja i njegovo korišćenje prilagođeno je današnjim korisnicima i rastućim potrebama potrošačkog društva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.