PO ČEMU JE AJFON 11 POSEBAN: Istraživali smo da li vam je novo Eplovo čedo uopšte potrebno (FOTO)
iPhone 11, Foto: Profimedia, Printscreen/youtube

recenzija

PO ČEMU JE AJFON 11 POSEBAN: Istraživali smo da li vam je novo Eplovo čedo uopšte potrebno (FOTO)

Kako vam se čini?

Objavljeno:
Filip Plavčić

Novi iPhone dolazi u tri varijante, iPhone 11, iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max.

Dizajn je isti kao X, isti oblik, isti okvir, iste veličine, isti mute prekidač, isti zvučnici, isti lighting port, isti LCD, ista otpornost na vodu, isti IP68... Shvatate poentu. Ok, ali šta je novo? Prvo i osnovno, ime (vauuu...). Nazvali su ga jednostavno iPhone 11. Takođe ima i 6 novih boja: crna, zelena, žuta, ljubičasta, crvena i bela. Sve boje su nekako pastelne u odnosu na prošlogodišnji model.

Zanimljivo je to da je Apple odlučio da napravi poleđinu novog iPhone-a iz dva dela, takoreći (iako nije zapravo iz dva dela). Iphone 11 ima celu poleđinu sjajnu osim onog dela gde se nalaze kamere, koja je matirana. Kod iPhone 11 Pro modela je obrnuta situacija. U oba slučaja su poleđine napravljene od jednog komada stakla koji ima dva različita finish-a.

foto: Printscreen/Youtube

Apple tvrdi da baterija na novom iPhone-u traje sat vremena duže nego na starom. To je sjajna vest jer je na prošlogodišnjem modelu baterija već bila sjajna i pokazala se kao najbolja do sada od svih modela iPhone-a.

foto: Printscreen/Youtube

Dakle, jedino što je zaista novo je kamera. Dodali su još jednu kameru koja ultra-wide (širokougaona). Tako da iPhone 11 sada ima dve kamere i sve sjajne mogućnosti koje dolaze uz to kao što su prebacivanje sa jedne na drugu kameru dok snimate video, portret opcija, koja sada čita i predmete, a ne samo ljudska lica. Dok iPhone 11 Pro i Pro Max imaju sada tri kamere. A tu je takođe i nova, šira, prednja kamera koja sada može da snima slow-motion selfi videe. Jedino što iPhone 11 nema, a imaju 11 Pro i 11 Pro Max, je treća telephoto kamera. Mislim da ne treba trošiti reči na to koliko su kamere na novom iPhone-u savšene u svakom pogledu.

foto: Printscreen/Youtube

Što se tiče procesora, brži je. Barem tako kažu u Apple-u. Iskren da budem, već godinama unazad ne vidim nikakvu razliku u brzini iPhone-a. Jednostavno, brzi su i brže od toga nije ni moguće. To će se primetiti tek za par godina kada uređaj bude pošteno izmučen.

foto: Printscreen/Youtube

Šta vi mislite? Da li su ove promene dovoljne da se pređe sa prošlogodišnjeg modela na novi? Da li vam se sviđa "novi" dizajn? I da li je to uopšte i važno? iPhone će uvek biti iPhone, dobar, kvalitetan, pouzdan, jednostavan, dugovečan i naravno skup. Ne ide to jedno bez drugog, zar ne?

BONUS VIDEO:

RAJNHARD HARTER: Tehnologija je postala sredstvo za preživljavanje


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.