Ovo će biti popularnije od Facebooka: Znate li šta je Snapchat i zašto je tako kul? (FOTO) (VIDEO) (GIF)

DOK SI REKAO SNEP

Ovo će biti popularnije od Facebooka: Znate li šta je Snapchat i zašto je tako kul? (FOTO) (VIDEO) (GIF)

Zakerbergov gigant do sada je bukvalno kupovao konkurenciju, kada bi počela da ga ugrožava... "Snep", za sada, samo kopiraju
Objavljeno: 17:39h

Da li ste čuli za Snapchat, internet aplikaciju koja u nekoliko sekundi izbriše svaku poruku, snimak ili fotografiju? "Snep", kako se popularno naziva, jedna je od najaktuelnijih društvenih mreža i predstavlja verovatno najzabavniji način za slanje fotografija i snimaka, tzv. "snepova", svojim prijateljima. Šta se sve dogodi na Internetu u samo 60 sekundi? (FOTO)​

Snapchat trenutno ima oko 100 miliona dnevnih korisnika, iz celog sveta, a popularnost duguje originalnoj ideji da se slike i kratki snimci, koje šaljete preko ovog servisa, automatski brišu samo nekoliko sekundi (onoliko koliko podesite) nakon otvaranja. Kratka istorija, bez arhive, učinila je da ova društvena mreža "stvari koje nestaju" i slika "samo za vaše oči" postane izuzetno popularna kod tinejdžera, koji ne vole da ih roditelji špijuniraju, kao i kod - ljubavnika.

Snep omogućava korisnicima brzo i jednostavno razmenjivanje sadržaja, što se i poklapa sa savremenim trendovima u komunikaciji - brzo, jasno, jednostavno... katkad i banalno. Ogromna popularnost uplašila je i veliki Fejsbuk, koji je prvo pokušao da otkupi "Snep" za milijardu dolara. Kada se to nije desilo, odlučili su da pokrenu aplikaciju za slanje različitih sadržaja pod nazivom Poke koja je doživela neuspeh. Sličnu sudbinu doživeo je i Viberov Wink.

Godinu dana kasnije, ponuda Fejsbuka bila je još veća. Ipak, tim koji je kreirao Snapchat aplikaciju za smartfon, predvođen Ivanom Špigelom, navodno je odbio ponudu kompanije Marka Zakerberga vrednu tri milijarde dolara! Top 10 aplikacija koje ubijaju vaš android! (FOTO)​ Špigel je odbio ponudu internet giganta, jer se ne uklapa u koncept originalne ideje. Njegova firma, osnovana 2011. godine, u tom trenutku nije zaradila ni dolar. Procene stručnjaka su da će prihodi u 2016. biti preko 300 miliona dolara, dok se vrednost kompanije u porastu procenjuje na 16 milijardi dolara. Što bi se reklo: strpljen - spasen!

Kako se koristi "Snep"? ~ Možete ga slobodno preuzeti sa aplikacija AppStore i PlayStore. ~ Nakon instaliranja, imate opciju za prijavljivanje ili pravljenje naloga. Za to je potrebno da unesete e-mail adresu, broj telefona, datum rođenja (morate da imate preko 13 godina) i šifru. ~ Prijatelje pronalazite, logično, na Find Friends, pomoću imenika telefona, ili direktnim ukucavanjem imena naloga koji želite da pratite. ~ Skrolovanjem palca, menjate i radne površine. "Na levo" idete u privatne poruke. "Na dole" idete na podatke o svom profilu. "Na desno" idete na tajmlajn sa snepovima od vaših prijatelja. Šta se radi na sredini? Snimaju "snepovi"! ~ "Snepovi" se snimaju jednostavno: kratkim dodirom za fotografisanje, ili dugim za snimanje video snimka. U ćoškovima se nalaze alatke, dok na dugo držanje palcem preko svoje face otvarate i filtere. Uživajte! ~ "Snepove" možete da šaljete direktno, svojim prijateljima, posle čega se oni zauvek brišu. Ukoliko vam je stalo da ih sačuvate, možete - ali samo na svoj telefon. Na mrežu ne. ~ My Story predstavlja privremenu arhivu vaših snimaka, koje niste slali privatno. Arhiva vaših "snepova" koje ste postavili na My Story briše se posle 24h. Oni ne mogu da se "lajkuju", ali zato mogu da se pogledaju više puta, dok će i vama izaći informacija ko je sve "bacio oko" na vas. ~ Slično kao na Skajpu, Snapchat nudi opciju video razgovora. Za to je potrebno da se vi i vaš prijatelj nađete u isto vreme on-line, te da pritisnete palac na plavi krug u isto vreme.

(A. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.