Novo japansko čudo: Polu robot, polu pametni telefon (VIDEO) (FOTO)

ŽIVI TELEFON, ZAISTA

Novo japansko čudo: Polu robot, polu pametni telefon (VIDEO) (FOTO)

Čuvena japanska firma "Šarp" samo je podvukla očigledno: da su pametni telefoni poslednjih godina postali nerazdvojni kompanjoni ljudi
Objavljeno: 15:48h

Novina u svetu visoke tehnologije! Šta se desi kad se ujedine robot i dron? (VIDEO) Japanski "Šarp" predstavio je humanoidni roboTelefon pod nazivom Robohon na godišnjoj haj-tek konvenciji CEATEC u Tokiju, što je privuklo veliku pažnju tamošnjih medija.

Reuters

Ovaj telefon, sa rukama i nogama, dužine je oko 20 centimetara, težine 390 grama i ima ekran od svega 2 inča. Međutim, on obavlja pozive umesto vas, sve operacije izvršava nakon izgovorenih komandi, dok na glavi ima ugrađenu kameru i projektor, pa omogućava prikazivanje snimaka na platnu.

Iako "Šarpovi" telefoni već godinama imaju operativni sistem Android, kod Robohona ga neće biti... jer je i sam humanoid. Sa Robohonom možete neobavezno da ćaskate, igrate se i đuskate, ukoliko vam fali društvo. Takođe, isprogramiran je tako da zapamti šta volite, a šta ne.

Reuters

Kako najavljuju iz kompanije, Robohon, kojeg je dizajnirao čuveni robotičar Tomotaka Takahaši, naći će se u prodaji u prvoj polovini 2016. godine. (Espreso.co.rs / Mashable)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.