10 stvari koje može novi Samsung Galaxy S7, a iPhone ne može! (FOTO)

rat svetova

10 stvari koje može novi Samsung Galaxy S7, a iPhone ne može! (FOTO)

Bitka divova traje i dalje, a do jeseni moraćemo da sačekamo Appleov odgovor na Samsungovu zvezdu i nove mogućnosti o kojima trenutno vlasnici najnovijih iPhonea mogu sanjati
Objavljeno: 16:04h

Samsung je u Barceloni predstavio novu liniju svojih flagship telefona, koja izlazi uskoro na tržište, a već je sad možete rezervisati. Nova galaksija samo što nije: Objavljene prve render slike Samsunga S7 (FOTO) (VIDEO) Već je prethodna S6 linija osvojila niz pohvala pa i nagradu za najbolji telefon prošle godine, a Samsung je sad još doterao mogućnosti i uveo neke nove. Hoće li Galaxy S7 ugrabiti deo prodaje i slavnom iPhoneu? Sudeći prema novim funkcijama to bi moglo da se dogodi. Pogledajte kojih 10 stvari može novi Galaxy , a iPhone (još) ne.

1. Galaxy S7 je vodootporan Iako je Apple u iPhone 6S dodao zaštitu protiv propuštanja vode, ta zaštita ipak nije toliko jaka da bi taj telefon pretrpio potpuno uranjanje u vodu. Samsung je tu napravio veći korak i Galaxy S7 može potonuti više od jednog metra i biti u vodi oko 30 minuta. Galaxy S7 ima IP68 oznaku, što potvrđuje da je otporan i na prašinu i na vodu. 2. Baterija mu se može napuniti stvarno brzo Novi Galaxy ima mogućnost brzog punjenja baterija preko microUSB-a. Već je Galaxy S6 imao dobro vreme sa 2 sata punjenja, dok je iPhoneu 6s Plus trebalo tri sata. Najveći dobitak za Galaxy S7 na ovom polju je što može brzo dopuniti značajni deo kapaciteta baterije. Već u pola sata napuni se 60 posto baterije.

3. Napaja se i bežično Galaxy S7 se može napajati i bežično i to brzo. Zapravo, Samsung tvrdi da će se njihov novi telefon brže napuniti bežično, nego preko kabla. U praksi to možda tako ne ispadne uvek. 4. Ima brži auto fokus Kamera Galaxyja S7 ima brži autofokus nego zadnja aktualna verzija iPhonea. 5. Snima bolje fotografije u mraku Takođe, Galaxy S7 ima kvalitetniju kameru za snimanje fotografija u lošim uslovima. 6. Možete dodati više prostora s microSD karticom Tako možete povećati kapacitet mobitela za dodatnih 200 GB.

7. Ima veću bateriju Standardni Galaxy S7 ima bateriju jačine 3.000 mAh, a S7 edge 3.600 mAh. Na drugoj strani iPhone 6s ima bateriju od 1,715 mAh, a 6s Plus 2.750 mAh. 8. Samsung pay plaćanje radi i za redovne čitače kartica Novim Galaxyjem možete digitalno plaćati svojom kreditnom karticom, i to s gotovo bilo kojim čitačem kartica. Na iPhoneu to radi samo ako čitači imaju ugrađenu NFC tehnologiju.

9. Ima mogućnost da ne gasi ekran Galaxy S7 dopušta da možete u bilo kom trenutku na zaslonu da pročitate neke osnovne podatke poput vremena ili notifikacija. Na iPhoneu morate 'probuditi' ekran da biste proverili novosti. 10. Widgeti koji se prikazuju i na zakrivljenom dijelu I jedna stvar koju iPhone definitivno ne može nadmašiti jeste prikaz i na zakrivljenom delu ekrana. Samsung omogućava pristup aplikacijama, vestima pa i nekim drugima akcijama poput pisanja poruka već s ruba telefona (Espreso / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.