304 miliona sajber napada u 2015! (FOTO) (GIF)

​brojka koja zabrinjava

304 miliona sajber napada u 2015! (FOTO) (GIF)

Najveće opasnosti za korisnike su i dalje tzv. trojanci, slede virusi, crvi, pa "adware" i "spyware" neželjeni programi
Objavljeno: 15:58h

Internet nikad nije bilo toliko nesiguran kao danas! Tokom prošle godine stručnjaci za bezbednost na internetu prikupili su čak 84 miliona novih malicioznih programa. To je impresivna brojka sama po sebi, a dodatno zabrinjava kao i podatak da je lani kreirano čak 27 posto svih malicioznih programa u istoriji. Opasne Gugl pretrage: Znamo da volite Keli Bruk, ali pazite da vas ne zarazi! (FOTO) (VIDEO) - Prošle godina smo zabeležili najviše sajber napada ikada, ukupno 304 miliona, a to znači da je više od četvrtine svih "malware" programa stvoreno tokom 2015. godine - stoji u izveštaju firme "Panda Security".

Najveće opasnosti za korisnike su i dalje trojanci, njih ima čak 51,45 odsto među svim malicioznim softverskim napadima, slede virusi sa 22,79 odsto, crvi sa 13,22 odsto, "adware" neželjeni programi sa 10,71 odsto, te "spyware" sa 1,83 odsto.

Iako su antivirusni programi sve kvalitetniji, bezbednost na internetu je sve ugroženija. Firme koje proizvode antivirusna rešenja sve više počinju da sarađuju i međusobno dele uzorke malicioznih programa.

Ako se pogleda geografska karta svih infekcija na internetu prednjači Kina (57,24 posto svih zabeleženih napada). U Kini je lani broj napada porastao za čak 30 posto, u Tajvanu za čak 49,15 posto, a u Turskoj 42,52 posto. (Espreso.co.rs / Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.