Budi kao (de)Bili: Internet fenomen koji nam se popeo na glavu! (FOTO) (VIDEO)

SILOVANJE HUMORA

Budi kao (de)Bili: Internet fenomen koji nam se popeo na glavu! (FOTO) (VIDEO)

Kao i sve internet pomame i "Budi kao..." šala imala je svojih 5 minuta. Otkrivamo zašto (nam) se tako brzo krenula na živce i ko je za to kriv
Objavljeno: 15:08h

Ukoliko ne živite na Marsu, ili ako nemate kompjuter, sigurno ste primetili da je internet poslednjih desetak dana eksplodirao od takozvanih "Budi kao" postera. Priručnik za ponašanje: Ako želiš da kažeš hvala, nemoj reći izvini! (FOTO)​ Sve je počelo od američke verzije "Be like Bill", iliti u prevodu "Budi kao Bili", koja se ubrzo proširila i na ostatak sveta, tj. interneta. Nije prošlo mnogo, a dobili smo i lokalne derivate, kao što su "Budi kao Đole", "Budi kao Beli" itd.

Međutim, kakav to treba da budeš? Originalni Bili predstavlja "diskretnog heroja", nepretencioznog korisnika interneta koji čita dobre knjige, sluša dobru muziku, radi ispravne stvari i... Ne hvali se nikome zbog toga. Bili je pametan. Budi kao Bili.

Problem je nastao trenutka kada je svako poželeo da bude kao Bili, kačeći na svom profilu neku verziju Bilija (Belog, Đoleta...) koja ih predstavlja. Odjednom, svi su postali (de)Bili!

Mega popularni Čiča Gliša nastavio je da se širi, pa pored srpskog Đoleta, sad imamo i crnogorskog Budu, hrvatskog Josipa, bosanskog Šabana, Starletu i ko zna koga sve još.

Đole vrednica! #BudiKaoDjolehttps://www.instagram.com/budikaodjole_official/

Posted by Budi kao Djole on понедељак 25. јануар 2016.

U očajničkoj želji da bude pametna, kul, u trendu, jedinstvena, internet populacija još jednom je upala u zamku i obesmislila osnovnu ideju. Svako je došao u mogućnost da bude "pametan kao Bili", istovremeno se istaknuvši kao pomodan i povodljiv.

^_^ #BudiKaoDjolehttps://www.instagram.com/budikaodjole_official/

Posted by Budi kao Djole on недеља 24. јануар 2016.

Da li je tuđa trava uvek i zelenija? Strip koji će vam sve objasniti (FOTO)​

Još uvek vam se nije popelo na živce? Nema problema. Budi kao... Svi ostali. vulin1 P. S. Nisu baš svi (de)Bili. Neki imaju i smisla za humor. (A.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.