BITKOIN NEZAUSTAVLJIVO RASTE: Cena premašila 18.000 dolara! Da ste znali, mogli ste biti MILIONERI!
Foto: pixabay.com

nije pod uticajem vlada država

BITKOIN NEZAUSTAVLJIVO RASTE: Cena premašila 18.000 dolara! Da ste znali, mogli ste biti MILIONERI!

Japan je najveće tržište za Bitkoin na svetu, a vrednost ove kriptovalute je tokom prethodnog meseca porasla za skoro 80 procenata

Objavljeno:

2010. godine cena jednog Bitkoina iznosila je 0.003 dolara, dok je danas cena jednog Bitkoina preko 18000 dolara. Da ste pre 7 godina uložili 100 dolara u Bitkoin, danas biste imali preko 500 miliona. Tek što je i sam Volstrit počeo obraćati više pažnje na Bitkoin, pojavili su se novi rivali u svetu ‚‚crypto" valuta koji prete da nadjačaju dosadašnjeg vođu. Jedan od njih je i ‚‚Ethereum" koji danas obuhvata čak 32% ukupne vrednosti svih ‚‚crypto valuta‚" (Bitkoin obuhvata 38%), kao i ‚‚Litecoin" čija je ukupna vrednost po prvi put prešla prekretnicu od 1 milijarde dolara.

IZUMITELJ BITKOINA BIĆE PRVI BILIONER NA PLANETI: Niko ne zna ko je, a uskoro će moći DA KUPI I GEJTSA I BAFETA!

foto: pixabay.com

U međuvremenu mnoge države su proglasile Bitkoin legalnim što je uveliko imalo pozitivan uticaj na njegovu cenu. U Japanu od nedavno mnogi trgovački lanci dozvoljavaju kupovinu za Bitkoin što je uticalo da cena ove kripto valute tokom prethodnog meseca poraste skoro 80%, a Japan postane najveće tržište za Bitkoin na svetu. Investitori očekuju da će uskoro i mnoge druge države sprovesti u zakon ovaj vid trgovine.

Jedan od razloga zbog čega je cena Bitkoina porasla ove godine, je to što nije pod uticajem vlada država. Bitkoin se prati kroz javni onlajn zapis poznatiji pod imenom ‚‚block chain". Konačan broj Bitkoina može biti proizveden kroz proces koji se naziva ‚‚rudarenje", a ustvari predstavlja rešavanje kompleksnih matematičkih problema.

foto: pixabay.com

(Espreso.co.rs / Izvor: index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.