Najmoćnija konzola je tu: 4K igre prave gejming revoluciju! (VIDEO)
Foto: EPA/Mike Nelson

NOVA ZVER U GRADU

Najmoćnija konzola je tu: 4K igre prave gejming revoluciju! (VIDEO)

Microsoft je najavio potpuno novi tip hlađenja konzole, koji će omogućiti da svi ti „konji“ unutar kompaktnog kućišta ne podivljaju od toplote, a najavljena je kompletna kompatibilnost sa Xbox One katalogom igara odmah na početku prodaje

Objavljeno:

Malo Sony, malo Microsoft, malo Sony, pa je sad opet red na Microsoft. Na najvećem gejming Sajmu na planeti, na američkom E3, Microsoft je konačno otkrio šta je „PROJECT SCORPIO“. To je najmoćnija konzola za igre dosad napravljena - Xbox One X.

Xbox One X koštaće 499 dolara u SAD i američkom regionu, 499 evra u Evropi i Evro zoni, dok još uvek ne znamo hoće li se pojaviti u Srbiji (a, bio bi red, zar ne?!).

Strani mediji su potpuno „odlepili“ za novom konzolom, koju nazivaju svakojako - ubicom PlayStation 4 Pro, kraljicom konzola, nečim revolucionarnim i igračem koji menja pravila - ali nećemo se sad baviti previše time.

Apple je napravio novo čudo: iPad Pro nije laptop, ali nije ni samo tablet! (VIDEO)

Nekako nam se izveštaj koji je napravio Engadget najviše dopao. Onako umeren i „pitak“, Engadget kaže da je konzola toliko jaka da će bez štucanja pokretati 4K igre u 60 frejmova, što jeste impresivno i za buduće pojmove.

Xbox One X radi na AMD osmojezgarnom procesoru brzine 2.4 gigaherca, ima ŠEST TERAFLOPA GPU-a na 1.17 gigaherca i čak 12 giga GDDR5 RAM!

Konzola, takođe, nudi 4K/HDR sa Dolby Atmos audio poboljšanjima, a oni koji nemaju 4K TV ili monitor imaće mogućnost da igraju lepše i bolje u Full HD rezoluciji, zahvaljujući „supersampling“ opciji koju Xbox One X.

Naravno, i dalje je tu 4K Blu-ray drajv, koji PlayStation još uvek ne podržava.

Microsoft je najavio potpuno novi tip hlađenja konzole, koji će omogućiti da svi ti „konji“ unutar kompaktnog kućišta ne podivljaju od toplote, a najavljena je kompletna kompatibilnost sa Xbox One katalogom igara odmah na početku prodaje, koja je zakazana za 7. novembar u SAD.

Igre u 4K sa 60 fps, koje će odmah biti dostupne, plus one koje će do 7. novembra biti najavljene usput, su Metro: Exodus, Assassin's Creed: Origins, PlayerUnknown's Battlegrounds, State of Decay 2, Deep Rock Galactic, Dragonball Fighter Z, Forza Motorsport 7, Minecraft i mnoge druge.

Ono što je dobra vest jeste da će veliki broj Xbox One S naslova biti unapređen u 4K, naravno o trošku Microsoft-a, a vi, ako ih već imate moći ćete da ih igrate i na novoj konzoli.

Sjajan „restart“ Xbox serijala za Microsoft, rekli bismo!

I, za kraj, da dodamo da će Xbox One X podržavati virtuelnu realnost u konekciji sa Windows 10 računarima i sa uređajima koji se prave za taj sistem, ali i sa posebnim, napravljenim za Xbox One X. Sudeći po tome koliko Microsoft već ulaže u VR, očekujemo spektakl, ali ćemo o njemu znati više tek kako se premijera konzole na tržištu bude približavala…

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.